When Malaysia Be Africa!!! By Perintis Minda


Bayangkan dalam imaginasi anda……… Tajuk ini berkaitan apa?………..Menarik untuk diperkatakan di sini. Cuba teka lagi.

Kalau ini yang terjadi, tak perlulah pergi ke Afrika. Pergi sahaja ke Malaysia. Walaupun tidak sepenuhnya terjadi tetapi ini akan tetap jadi daya tarikan??? Adakah ini sesuatu yang baik dilakukan. Tiada pembaziran wang rakyat dan lain-lain?

BAWA percuma yang jantan dan betina. ATAU beli dari kerajaan Africa. Bawa juga tumbuhan atau benih dari sana . Masuk ke Malaysia. Sediakan kawasan yang luas. Jadikan kawasan itu (di Malaysia) kedengaran bunyi singa, zirafah, gajah, kuda belang, burung pemakan bangkai Afrika, …………

UUuuu tasty! Oh this blog reader, You know I do it but will never go to hell but if you do this....you know your place???

UUuuu tasty! Oh this blog readers, You know I do it but will never go to hell but if you do this….you know your place???

gaylion3

Darling, this kiss for your birthday. USA government will not prohibit if we, gay lion want to marry.

Darling, this kiss for your birthday. USA government will not prohibit if we, gay lion want to marry.

IF barrack Obama & NATO have no give permit to gay lion make sex together, I said that Bible have no prohibit gay lion to be gay lion. If you, this blog reader still prohibit it, I will bite your anal!!!

IF barrack Obama & NATO have no give permit to gay lion make sex together, I said that Bible have no prohibit gay lion to be gay lion. If you, this blog reader still prohibit it, I will bite your anal!!!

 

Pagar kawasan tersebut dengan aloi dan konkrit berkamera tersembunyi tetapi mempunyai banyak pintu keluar-masuk di semua penjuru arah dari hutan tiruan Afrika yang ada di Malaysia itu.

Saya rasa zoo dalam bentuk penjara seperti yang dalam kandang adalah zalim. Melanggar hak kebebasan yang diingini haiwan. Mereka juga tahu rindu terhadap familinya yang bebas di hutan. Mereka juga merindui suasana hutan. Penyiksaan kesedihan batin haiwan yang tidak kelihatan. Justeru hutan tiruan Afrika bukanlah kandang walaupun kawasan itu dipagari kerana kawasan di luar pagar itu ialah kawasan manusia.

Mereka yang ingin masuk ke dalam Hutan Tiruan Afrika Malaysia ini mestilah dengan kenderaan yang selamat. Tidak boleh keluar dari kenderaan. Takut diterkam singa dan lain-lain serangan haiwan merbahaya. Mungkin juga akan membina jambatan (bukan jambatan gantung) tinggi yang bertiang-tiang di bawahnya (agar binatang dapat bergerak di bawah jambatan untuk pergi ke mana sahaja mereka suka. Pelancong dapat bergerak di jambatan untuk pergi ke mana sahaja di hutan tiruan itu. Merakam suasana.

Tiada pemburuan di hutan ini dibenarkan. Semua binatang di hutan tiruan Afrika Malaysia ini dilindungi. Pusat renjer berada dalam hutan di dekat setiap pintu masuk ke hutan ini, juga terdapat pusat di tengah kawasan hutan. Renjer sentiasa menjalankan rondaan termasuk dengan menggunakan helikopter.

Pusat renjer juga ialah klinik haiwan hutan yang sakit. Doktor-doktor haiwan sentiasa sedia berkhidmat. Di situ juga tempat memahami tingkah-laku dan perasaan haiwan hutan tiruan Afrika Malaysia.

Tiada binatang yang diharamkan dalam Islam seperti babi dan anjing dibenarkan tinggal dalam hutan tiruan Afrika Malaysia. Walaupun perburuan tidak dibenarkan tetapi perburuan oleh renjer yang diberi kuasa terhadap binatang yang dikategorikan sebagai “ternakan hutan” dibenarkan diburu untuk dijual di pasar-pasar seluruh Malaysia. Boleh masukkan juga binatang yang memang hidup dalam hutan Malaysia ke dalam hutan tiruan Afrika Malaysia ini . Malah binatang seperti lembu dan kambing juga, untuk ternakan hutan secara besar-besaran.

Dalam hutan tiruan ini, terdapat kawasan-kawasan khas yang berpagar khas. Hutan-hutan khas ini sebenarnya bertindak juga sebagai pusat ternakan hutan yang dikategorikan sebagai hampir pupus di hutan tiruan. Apabila didapati jumlah yang masih hidup dianggarkan sebagai hampir pupus, binatang-binatang tersebut akan ditangkap atau cuba dihalau oleh renjer agar masuk ke pusat ternakan khas ini atau hutan khas ini. Dalam hutan khas ini tiada pemangsa mereka. Yang ada hanyalah sumber makanan dan minuman (termasuk tasik dan sungai buatan) dan lain-lain yang baik.

Apabila jumlah binatang yang hidup dalam kawasan hutan ini telah mencapai jumlah banyak yang dikehendaki, maka sebahagian atau semua binatang ini dibenarkan keluar dari hutan khas ini, kembali ke kawasan hutan tiruan yang di luar pagar hutan khas ini.

Renjer-renjer hendaklah memastikan tiada binatang yang dihinggapi penyakit yang dapat jadi wabak yang membunuh banyak binatang dan hidupan lain seperti manusia. Bangkai binatang berpenyakit seperti ini hendaklah segera dihapuskan seperti dibakar dan jangan lupa peranan binatang pembersih alam seperti binatang pemakan bangkai. Kalau suruh alam flora yang buat, takut mereka dibaham singa pula??

Pelancung boleh berjalan kaki  di kawasan hutan khas tanpa berada dalam kenderaan. Kecuali jika dalam hutan khas itu operasi membiakkan binatang pemangsa dan merbahaya sedang dilakukan kerana binatang itu hampir pupus di hutan tiruan Afrika Malaysia.

Tidak dibenarkan merakam gambar binatang sedang “Kongkek”. Gambar binatang sedang melahirkan anak boleh rakam? Biar manusia ingat betapa siksa ibu yang sedang melahirkan bayi. Bertarung dengan maut? Sampai terputus urat saraf? Ada yang mati kerana sakit melahirkan bayi. Kasihannnnnnn!!!

Hutan Tiruan Afrika Malaysia ini dicadangkan tidak diswastakan. Hutan ini juga berfungsi sebagai makmal kehidupan binatang dan tumbuhan serta perniagaan ternakan. Renjer boleh menjualkan kepada peniaga dan penternak-penternak bukan renjer. Hutan itu juga menjadi pusat pendidikan perniagaan ternakan dan tanaman (termasuk tanaman hiasan). Malah gaya hutan lipur juga ada dalam hutan tiruan ini di tempat-tempat yang sesuai.

APA PENDAPAT KERAJAAN MALAYSIA TENTANG ARTIKEL YANG SAYA TULIS INI??? Pendapat ulamak di persimpangan kutub pula? MINTA MAAF SEBAB FOTO GAY LION???

2 thoughts on “When Malaysia Be Africa!!! By Perintis Minda

  1. […] raja yang mangkat. Rancangan tv tersebut dipancarkan ke seluruh alam . Monyet-monyet di Afrika ketawa melihat adat yang bodoh dan gila itu. Tarzan yang tak  berapa pandai pakai seluar dalam pun […]

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s