7=BertemuDenganPekerjaKaunterGILA!

Setiap hari ada sahaja orang yang gila, sakit jiwa, sakit mental di seluruh dunia. Pernah arwah bapa saya memerhatikan sesuatu. Saya hairan. Bapa kandung saya itu melihat melalui kaca pintu ruang tamu. Ada perkara yang menarik hati bapa saya.

Saya pun pergi ke pintu kaca. Berdiri di dekat arwah bapa saya [semoga kamu bahagia di akhirat wahai ayahanda, cintaku, alangkah sedih membisa tangis berulang-ulangku kerana kematianmu. Oh Tuhan ampunilah dosa ayahku dan dosaku, amin] . Kami sedang melihat seorang lelaki , berpakaian pengantin sedang berdiri di titi kami. Ayahku kata orang itu gila sebab berbaju pengantin, merasa diri dia baru berkahwin. Kesimpulannya, orang gila pun tahu bergaya, malah lebih over dari orang tak gila. Berbaju pengantin berwarna kuning yang sangat indah, berkilauan. Kelihatan dia seperti menunggu sesuatu.

Ada pula orang cina, kurang siuman. Selalu mengayuh basikal. Kalau berjumpa dengan bapa saya, cina itu kata baju bapa saya bergaya. Kemudian dia akan meminta wang daripada bapa saya. Cina gila itu juga pernah jumpa saya. Bila dia jumpa saya, dia kata saya bergaya . Kemudian dia minta saya beri dia beberapa ringgit. Nak makan mee kata dia. Kesimpulannya: orang gila pandai mengampu.

Orang gila pun tahu seks itu sedap. Tetapi saya tidak pernah dengar berita melaporkan bahawa ada orang gila merogol tetapi yang pernah  saya baca ialah wanita gila kena rogol adalah.

Malah saya pernah melihat lelaki terencat akal melancap dengan meniarap di tangga dan dia juga pernah dicabul oleh lelaki yang main kote dia. Lelaki terencat akal itu anak jiran saya.

Saya pernah memandu ke sebuah stesyen minyak PETRONAS . Saya beri wang bayaran minyak petrol kepada seorang pekerja lelaki[melayu] , kaunter bayaran. Dia merenyuk-renyukkan wang kertas yang jadi wang bayaran balik [baki daripada bayaran] dan selepas merenyukkan , dia beri wang kertas itu kepada saya. Saya tidak marah.

Di tempat lain, pada hari lain, saya ke sebuah stesyen minyak PETRONAS. Saya beri wang bayaran minyak petrol kepada seorang pekerja wanita melayu, kaunter bayaran. Dia beri baki wang bayaran kepada saya. Saya ambil. Saya kira wang yang diberi itu. Wang itu sepatutnya bukan banyak itu. Wanita itu sengaja bayar balik secara berlebihan. Kalau nak kata dia terberi lebih banyak wang balik daripada jumlah yang sepatutnya, mustahil sebab jauh beza jumlah yang terlebih itu, berbanding jumlah yang sepatutnya.  Kemudian saya isi minyak petrol ke tangki kereta saya. Semasa saya isi minyak, wanita itu melihat saya dengan cara yang aneh seperti dia mengagak saya akan berjumpa dengan dia untuk mengatakan dia telah beri wang yang lebih banyak daripada sepatutnya. Setelah saya selesai isi minyak. Saya bergerak masuk ke kedai minyak yang ada wanita itu. Dia kata jumlah yang dia bayar balik kepada saya itu memang betul. Saya pura-pura setuju. Dalam fikiran saya pula, mustahil saya tersilap kira sebab sebelum saya beri wang bayaran, saya kira wang saya secara perlahan-lahan . Mustahil saya tersilap. Saya buat aduan kepada rakan wanita itu. Mereka berjanji akan beritahu pengurus stesyen minyak. Saya juga memulangkan semula wang lebihan yang sengaja wanita gila itu beri kepada saya. Saya Tanya seorang rakan wanita itu, adakah wanita itu ada masalah mental. Rakan dia jawab; “Tiada. Mungkin masalah boyfriend”. Kalau masalah boyfriend, kenapa saya yang jadi mangsa kemarahan dia? Kalaulah tindakan wanita itu memperlakukan saya begitu kerana marah kepada boyfriend dia. Saya bukan boyfriend dia. Mungkin wajah saya mirip boyfriend dia.

Ini lagi satu kisah yang lebih gila:

Di sebuah ibu negeri, saya masuk ke sebuah pasaraya. Saya beri wang bayaran kepada seorang wanita melayu [pekerja kaunter bayaran pasaraya itu]. Wanita itu memberi wang bayaran yang tidak cukup kepada saya. Ada berpuluh-puluh ringgit lagi sepatutnya diberikan kepada saya. Saya tidak marah. Malah saya tidak berkata apa-apa.

Lagi satu penyakit gila pekerja-pekerja kaunter bayaran PETRONAS yang telah banyak saya alami ialah bila saya sebut jumlah bayaran minyak petrol yang saya kehendaki dengan jelas, mereka akan Tanya lagi, “Berapa”?. Bila saya jawab, mereka Tanya lagi,”Berapa”?. Sesetengahnya sampai 3 kali bertanya, 3 x saya jawab. Bukan suara saya perlahan atau tak jelas. Bukan mereka ada masalah pekak atau cacat pendengaran. SABAR JELAH??

Bukan tak boleh bunuh orang gila langsung. Misalnya jika dia tiba-tiba mengamuk dan mangsa amukan lari dan dikepung oleh orang yang mengamuk dan tidak ada jalan menyelamatkan diri kecuali membunuh orang gila yang mengamuk itu, maka tidaklah salah , tidak pula haram sebab menyelamatkan nyawa sendiri itu wajib.

Pernah saya letak barang belian di kaunter bayaran pasaraya econsave. Ada pemisah ruang. Saya letak di ruang situ. Orang lain letak di ruang yang satu lagi. Pekerja kaunter bayaran berbangsa india [lelaki] ITU sedang  mengesan barkod barangan belian orang lain itu . Tiba-tiba dia ambil barangan saya dan dia letak di ruang barangan orang lain untuk dijadikan sebagai barangan belian orang lain itu. Ohh!! Orang gila pun pandai bekerja. Pandai bercakap secara normal dan faham dan difahami tetapi siapa sangka otak orang gila yang kelihatan bertindak waras itu ada bahagian otaknya yang kena virus gila dan ada bahagian ruh kalbunya yang kena bakteria sewel,gila,edan,matakaram,….

Di sebuah pasaraya lain pula, seorang wanita melayu yang jadi pekerja kaunter bayaran sedang menguruskan barangan yang saya beli, yang ingin saya bayar. Kemudian dia memberikan wang bayaran balik yang tidak mencukupi. Saya katakana wang yang dia beri tidak mencukupi dan saya sebut jumlah yang sepatutnya dia beri. Pembeli lain yang beratur tergelak melihat peristiwa itu. Sebenarnya ada seorang lelaki cina berdiri dekat wanita pekerja kaunter itu. Dialah pekerja pasaraya itu . Pakaiannya menunjukkan dia bukan pekerja biasa tetapi seperti seorang supervisor. Lelaki cina itu berkata sesuatu kepada wanita melayu itu. Selepas itu, barulah wanita itu memberi wang yang secukupnya kepada saya. Saya rasa mungkin telah ada orang buat aduan tentang wanita itu yang mungkin dianggap ada masalah mental atau daya ingatan, maka, supervisor itu diperintahkan oleh pengurus pasaraya agar mengawasi wanita melayu yang cantik itu yang jadi pekerja kaunter bayaran.

"RupaKamuYangMancung,MataKamuYangKerinting,..."

“RupaKamuYangMancung,MataKamuYangKerinting,…”

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “7=BertemuDenganPekerjaKaunterGILA!

  1. […] melancap, menggoda, merogol, berzina, maka halal tau!!!”  ” Kamu semua betul-betul dah gila, sesat dan menyesatkan. Aku akan pergi meninggalkan kamu sebelum bala menimpa kampung […]

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s