7=Digoda Mak Nyah!!!

Ada orang berpendapat mereka ni ialah golongan yang patut ditembak mati sahaja. Ada yang mengatakan mak nyah ialah golongan yang bermasalah psikologi, mengalami kecelaruan personality. Ada pula ustaz yang mengatakan pondan yang sebenar ialah yang memiliki 2 jenis kemaluan iaitu faraj dan buah zakar.

Pendapat saya pula? Tiada bukti yang pernah saya lihat ada orang yang memiliki zakar dan faraj serentak sehingga dia tidak boleh dikatakan lelaki, dan tidak pula boleh dikatakan wanita. Anehnya, saya tidak pernah dengar ada wanita berjiwa lelaki. Yang ada perangai macam lelaki adalah. Tetapi lelaki berjiwa wanita ini atau mak nyah, ada masanya macam dibuat-buat atau mengada-ngada atau berlakon sahaja. Jika benar pun mereka ada jiwa wanita, mereka tetap lelaki. Mereka ini sebenarnya berpenyakit jiwa, sehingga jiwa mereka itu ingin jadi kewanitaan. Sehingga ada yang buang zakar, buat pembedahan agar zakar berubah jadi faraj. Suntik hormon untuk membesarkan dada dan puting dada agar jadi payu dara. Merampingkan pinggang tetapi pembedahan sangat banyak belanja dan ada risiko atau kesan buruk pembedahan atau masalah kesihatan.

Salah-satu perkara yang paling sukar ditiru oleh mak nyah ialah suara wanita. Kalau mereka dapat memperdayakan lelaki sehingga lelaki menyangka mereka ialah wanita tetapi bila mak nyah ini bersuara, lalu terbukalah rahsia.

Dalam ISLAM, lelaki berperangai kewanitaan atau wanita berperangai kelelakian adalah haram. Tetapi dalam hal tertentu seperti hal tersebut memang menjadi adat kebiasaan lelaki dan wanita juga, tidaklah haram? Dahulu , ada yang mengatakan jika wanita berkayuh basikal , dianggap kurang sopan. Hari ini, bukan perkara yang biadab. Wanita boleh pakai seluar panjang yang tidak menampakkan warna kulit dan bentuk kaki.

Bukan tiada mak nyah yang mampu membuang penyakit jiwanya seperti yang ditunjukkan di tv Malaysia. Seorang mak nyah telah Berjaya menjadi lelaki, Berjaya membuang perasaan kewanitaan. Perasaan yang gila. Dia bertaubat dan cuba membimbing mak nyah lain mendapatkan jiwa yang sepatutnya mereka ada iaitu jiwa lelaki. Jadi, ini membuktikan bahawa mak nyah memang golongan yang bermasalah jiwa dari segi psikologi. Mengalami kecelaruan personality.

Pada satu hari saya dalam kereta. Tiba-tiba datang seorang lelaki berjiwa wanita yang berlebihan [Sesetengah mak nyah terlebih jiwa wanita sebab wanita sebenar tiada berjiwa atau berperangai seperti itu. SEBAB itulah mak nyah kelihatan gila, mengada-ngada atau berperangai gila-gila]. Mak nyah itu bertanya:”Mau ka?” Saya pura-pura Tanya soalan bodoh; “Awak lelakikah wanita? ” Saya sebenarnya menyindir dia agar dia insaf tetapi dia menjawab; “LEBIH KURANG”. Mustahil lebih kurang atau sama dengan wanita. Kalau mak nyah dah tentulah lelaki. Saya masih dalam kereta. Kemudian saya memandu. Pergi meninggalkan tempat itu. Sebelum itu saya melihat, seorang lelaki cina, bertubuh besar dan sasa keluar cepat-cepat dari kereta dan pergi ke arah seorang mak nyah yang asyik berjalan ke sana dan ke sini dan ke sana dan ke sini berulang-ulang sambil membelai rambut panjangnya (panjang sampai ke ponggong) dengan menolak rambutnya ke belakang dengan gaya manja. Wanita sebenar pun tak pernah saya lihat buat gaya begitu. Ada lelaki yang mengatakan yang bermaksud wah atau wow bila mak nyah itu buat gaya yang manja itu [saya jijik lihat gaya itu, astaghfirullah]. Lelaki cina itu kelihatan berkata-kata sekejap dengan seorang daripada dua mak nyah di situ. Dia kemudian pergi bergerak ke tangga , masuk ke banggunan bersama dengan mak nyah yang buat gaya manja itu. Dah tentulah nak buat projek kongkek???

Seorang mak nyah pernah bertanya kepada saya: “Saya ada pantat, nak tengok?”. Saya tidak ingin tengok dan melarikan diri dari orang gila ini. Pada pendapat saya , mak nyah ialah sejenis golongan gila.

Seorang mak nyah lain pula pernah berkata kepada saya, “Kalau sejuk, datang ke rumah saya ya?” Tiada saya ingin datang.

Rasanya saya pernah baca berita seorang mak nyah kena rogol.  Tidak mustahil jika ada mak nyah merogol lelaki atau wanita sebab mereka ada kekuatan tubuh seperti lelaki.

Pusat pemulihan mak nyah perlu di bina dengan lebih banyak. Pusat untuk mengubah mereka menjadi lelaki sebenar.

Gay? Gay ialah lelaki berjiwa lelaki tetapi masih ada masalah jiwa dari segi psikologi sebab mereka mencintai lelaki atau suka buat hubungan seks dengan lelaki.

Dan memang ada golongan manusia lelaki yang suka jadi gay dan juga suka buat hubungan seks dengan wanita. Juga ada wanita yang suka buat seks dengan wanita dan lelaki.

Gay, Lesbian, Mak nyah ialah golongan pesakit jiwa. Mereka memerlukan doctor tarekat , kesufian.

Maafkanlah saya, jika artikel saya ini menyinggung perasaan golongan mak nyah……….dan……………..dan………………dan……??? Saya tidak berniat menghina mereka.

 

 

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s