Tergesa-gesa Makmal Koko by Tinta Emas 7 Samudra

This article category = Tinta Emas 7 Samudra

This article category = Tinta Emas 7 Samudra

Artikel ini berdasarkan pengalaman seorang manusia menjadi juruteknik makmal buah koko:

Menjadi seorang juruteknik di makmal sebuah kilang memproses buah koko umpama paparazi yang amat tergesa-gesa, terkejar-kejar untuk ambil sampel untuk di bawa ke makmal dan eksperimen-eksperimen perlu dibuat dengan teliti, berhati-hati tetapi perlu segera untuk dapat keputusan kerana tanpa keputusan, bahagian pengeluaran atau operator tidak tahu sama ada perlu menjalankan proses atau tidak.

Bayangkan kerja ini lebih siksa bila syif petang dan malam. Mengantuk tetapi semua terasa kelam-kabut. Tidak hairanlah ramai juruteknik makmal  yang telah letak jawatan atau berhenti kerja. Sebab pekerjaan ini sukar, menyiksakan……!!!

Setiap hari, PEGAWAI KESIHATAN DAN PERTANIAN ambil sampel kilang ini untuk disiasat. Sampel diuji di pejabat Kesihatan.  Hasil siasatan ialah memberi keizinan atau tidak beri keizinan kilang koko itu mengeksport.

Perosak buah koko kelihatan seperti kutu beras. Dalam masa 2 minggu, telor perosak ini menetas menjadi ulat. Kemudian menjadi pupa kemudian menjadi kutu. Semburan racun yang tidak merbahaya kepada cocoa powder tidak dapat membunuh 100% perosak ini. Ditetapkan tempoh menyimpan produk, Dalam serbuk koko yang diproses terdapat cendawan perosak bila dilihat menggunakan mikroskop. Sampel perosak koko dimasukkan ke dalam botol yang terdapat makanan perosak untuk jadi bukti kepada pejabat lain kilang ini yang terletak di Kuala Lumpur. Bahan yang dihasilkan dijual kepada kilang aiskrim dan coklat. Untuk ini, produk daripada koko yang 100% bebas daripada perosak dikehendaki.

Hasil daripada koko yang rosak di letakkan di tempat khas di kilang itu untuk dijual kepada kilang roti kerana masakan di kilang roti  itu lebih kuat kepanasannya, cukup untuk membunuh perosak.

Peringkat proses bahagian pengeluaran dan sampel ialah : quality check (biji koko atau buah koko disiasat ), Kemudian proses cleaning Pre-treatment shell separation, kemudian proses alkazing , roasting, grinding dan pressing. Pada peringkat terakhir, produk cocoa butter dan cocoa cake/powder dihasilkan.

Produk butter yang terhasil, ada beberapa keadaan. Pertama, Pure Prime Pressed yang berbau hangit, pahit dan berwarna kuning. Kedua, semi deodorized yang tiada bau dan rasanya tawar. Ketiga, deodorized yang berwarna kuning kejernihan, seolah-olah putih juga.

Produk cake pula seperti kibbled coco cake. Keadaan cake yang natural dan alkalized (ph 7.0 + 0.2 dan ph 7.5+0.25).

Mengenai powder pula atau tepung atau serbuk koko, keadaan yang natural , warnanya sederhana coklat, yang alkalized berph 7.0+0.2 dan ph 7.5+0.25, coklat yang cerah dan yang red berph 8.2+0.3, coklat pekat kemerahan.

Lori datang membawa guni berisi buah koko, yang kemudian diletakkan pada palate. Dalam 20 guni, 7 guni daripada jumlah ini akan diambil sampelnya. Jika 25 guni, 8 guni diuji. 30 guni, 9 guni daripadanya diuji. Biji buah koko terdiri daripada bean dan nib. Nib berada dalam bean. Sampel biji disukat dengan winnower. Hasil sukatan, ada sebanyak 2 kilogram biji koko yang akan dibawa ke makmal untuk diuji. Berat sampel akan direkodkan.

https://dipersimpangankutubfrompioneerofdpk.wordpress.com/?s=THIS+POST+MIGHT+SAVE+ITSELF

Dalam ujikaji untuk mencari peratus moisture, 20 biji koko dikisar dengan mesin kisar. Kemudian mesin protimeter digunakan. Peratus mouldy pula berkaitan jumlah biji berkulat (berwarna putih) yang digunting. Peratus Ins dan geminated pula berkaitan bilangan serangga dan biji yang bercambah daripada biji yang digunting. Peratus slaty pula peratus biji koko yang jadi sampel yang berlumut atau yang mewakili peratus biji koko yang berlumut. Peratus fully brown ialah bilangan  jumlah bean yang coklat dengan menolak bilangan yang bukan coklat. Peratus pattly brown pula berkenaan nib daripada yang digunting yang tak sepenuhnya ungu. Peratus fully purple ialah yang penuh ungunya. Peratus berat sampah seperti biji pecah dan separuh pecah juga dikira. Laporan tentang bau biji koko yang seperti asid , tidak berbau koko bean juga dibuat. Jika nib tidak pecah tetapi shell tertanggal atau pecah, masih dianggap sampel itu baik.

Contoh-contoh tangki-tangki untuk pemprosesan biji koko ialah mesin winnower, termediated masse tank, wash butter tank, coarse masse tank, deorized butter tank . Bila hanya satu mesin bailmill beroperasi, tangki masse tank mengambil tempoh 12 jam untuk penuh, dapat mengisi 6 atau 7 tan, maksima ialah 9 tan). Jika dua mesin bailmill beroperasi, maka ambil tempoh 8 jam sahaja. Filling time ialah berkaitan masa bahan bailmill mula diisi ke masse tank. Maturing time ialah masa penuh tangki masse tank lalu bahan dari tangki ini dialirkan ke press cake machine atau dibiarkan atau simpan selama 9 jam (jika 9 tan) atau 7 jam (7 tan) sebelum dialirkan ke press cake machine. Sampel dari masse tank akan diambil oleh juruteknik makmal jika diarahkan, selalunya bila maturing.

Ujian kehalusan (finesse):

sampel cecair koko dicairkan lagi dengan aceton lalu sampel ini dituang ke penapis. Kemudian air suam dituang ke penapis yang sampel itu atau memancutkan air suam ke cairan di penapis itu untuk membuang lemak dalam cairan. Kemudian air pili digunakan , dialirkan airnya ke penapis untuk meletakkan mendakan ke tengah penapis. Mendakan atau apa yang tinggal pada cairan yang dinyahkan tadi seperti lemak yang dinyahkan.. Kemudian mendakan ini dimasukkan ke oven selama 2 jam (setengah jam jika tidak dituang air suam). Setelah itu, penapis bermendakan tadi dikeluarkan dari oven , disejukkan sebelum ditimbang untuk mencari peratus kehalusan  produk koko yang dihasilkan. Peratusan kehalusan yang dianggap berkualiti ialah 98-99%. Jika peratusan kasar atau tidak berkualiti, bahagian pengeluaran atau operator hendaklah membubuh air dan potassium kabornat untuk menghaluskan lagi cairan koko dalam tangki.

Ujian Ph:

Sampel koko sebanyak 10 gram ditimbang. Kemudian dibancuh dengan 90ml air suam lalu diletakkan di mesin sejuk. Bila dikeluarkan, proses menggunakan beberapa peralatan dan peralatan berkuasa bateri digunakan untuk menguji sampel. Alkalised ialah yang ditaruh potassium/sodium karbonat . Ditambah potassium untuk naikkan ph 6.70-7.30. Bahagian akan diberitahu jika ph perlu ditambah ke tangki sampel (dengan ditaruh potassium. Ditaruh sodium karbonat untuk naikkan ph ke 7 jika ph asal ialah 6.0) . Jika terlebih ph pada tangki sampel, operator akan memindahkan sebahagian isi tangki itu ke tangki lain lalu diganti dengan yang biasa iaitu adalah natural (bahan yang memang rendah phnya), ditaruh ke tangki sampel.

Ujian moisture: ujian kandungan air, menggunakan mesin mettle Pm 100. Cara menggunakan mesin ini: Mula-mula menekan tare, kunci temp, lalu tekan enter, barulah timbang ikut berat sampel yang diperlukan, kemudian tutup mesin itu untuk ambil bacaan berat sampel lalu tekan start hingga lampu berkelip-kelip lalu membaca % moist pada skrin mesin itu.

Bagi ujian fat, kelalang, kertas turas, bikar, air suling, mesin extract, cecair spirit,  dan oven digunakan.  Tujuan eksperimen fat ialah untuk mengetahui peratus minyak atau lemak dan peratus shell dan nib, bagi membantu juga kilang menetapkan harga. Asid hidroklorik digunakan untuk ujian ini.

Cara menyediakan asid hidroklorik:

Asid sulfuric digunakan dalam pencucian.  Apabila botol asid hidroklorik pekat dibuka penutupnya, asap beracun terbebas. Asid pekat bermakna belum dicampurkan dengan oistilled water. Jangan hidu atau terkena kulit. Bancuh 400ml oistilled water dengan 100ml HCL. Masukkan air oistilled water dulu, barulah HCL agar tak meletup. Cecair HCL tak boleh dituang atau kena bekas yang bukan untuk HCL.

Ujian cocoa masse:

Ujian ini bertujuan mencari peratus lemak dalam sampel cocoa masse. Peratus lemak yang diterima atau dianggap OK ialah 53-56%. Jikalau hasil peratus lemak =52/53/54, maka perlu campur 1-5(formula)= peratus lemak. Ujian ini menggunakan mesin berputar dan tabung uji. Anti bumping granules dimasukkan ke dalam kelalang untuk mencegah kehilangan lemak ketika proses ujikaji. Bikar yang mengandungi cocoa masse dicairkan dengan petroleum spirit (aceton jarang digunakan) lalu dituangkan ke 4 tabung uji (tinggalkan seperti seinci lagi nak penuh bagi tiap tabung itu). Kemudian goncangkan bagi larut sebelum dimasukkan ke mesin berputar secara berselang dan bersetentang. Tujuan dimasukkan spirit untuk memisahkan kotoran dan cocoa masse  daripada lemaknya. Mesin diputarkan selama 15 minit.

buah koko

buahkokolahbang

EEEee omenya uah oko ni , adek uke!!!

EEEee omenya uah oko ni , adek uke!!!

kokokokolah

Selepas 15 minit, tabung uji dikeluarkan dari mesin berputar . Cecair dalam tabung uji dituangkan ke kelalang kosong yang berisi anti bumping granules. Awas, jangan sampai termasuk keladak/cocoa masse yang berada di dasar tabung uji. Kemudian cecair spirit akan dimasukkan ke tabung uji itu dan  proses semula selama 15 minit (dimasukkan ke mesin berputar semula). Setelah dikeluarkan semula, cecair tabung uji itu dituang ke kelalang kosong. Kelalang itu dimasukkan ke mesin extract untuk memisahkan lemak daripada spiritnya. Bila hampir  kering seperti tinggal sesudu , jumlah kandungan dalam kelalang itu, offkan mesin extract dan sejukkan kelalang itu beberapa masa sebelum dimasukkan ke oven memmert selama setengah jam. Ujian untuk mencari peratus lemak oleh juruteknik syif normal dengan yang bekerja bukan syif normal adalah berbeza. Kerana itu, hasil keputusan belum tentu sama. Tabung uji yang digunakan haruslah yang bentuk bukaannya sejenis. Jika yang bukaannya bundar sahaja, maka semua tabung uji itu mestilah bundar juga.

Ujikaji Press Cake:(halaman rujukan=10)

Ujian yang diperlukan untuk ujikaji ini ialah ujian moist, ph dan fat. Mesin yang digunakan ialah yang sama seperti yang diterangkan sebelum ini. Terdapat sedikit perubahan kaedah untuk ujian-ujian tersebut. Ambil 5 sampel press cake (1 sampel mewakili 1 mesin press cake) di mesinnya yang disediakan oleh pihak berkenaan di kilang tersebut. Masukkan setiap sampel di dalam plastic mini dan catatkan maklumat nombor mesin yang keberapa di plastic itu. Lihat dan catatkan berdasarkan buku format tentang press cake yang dicatatkan oleh operator. Contohnya:

No   Pressing Time   MT   Butter Weigh   Cake Silk   Ram Travel

32″

1       7.30-8.02           5       917                      10

2      8.05-8.37                     922                                        679

3       8.40-9.12                    925

Cycle time ialah jumlah masa yang diambil untuk memproses press cake iaitu 32″ (32 minit) . Jika ini tidak ditulis oleh operator, staf makmal dapat mengetahuinya dengan melihat masa mula dan akhir yang dicatatkan iaitu seperti 7.30-8.02=32 minit. MT 5 menunjukkan bahawa bahan cocoa masse tangki atau mesin kelimalah yang dialirkan ke mesin press cake untuk proses press cake (benda berketul keras ). Ram travel menunjukkan bahawa nombor kod mesin press cake nombor 1 ialah 679   (nombor ini ada pada alat acuan yang membentuk cocoa masse menjadi kepingan keras. Acuan ini berbentuk bulat yang tergantung di mesin dan bergerak mengikut arahnya).

Penerangan tentang contoh maklumat dalam buku kerja dan buku rekod press cake:

C.Pressed   2:656 (nombor kod mesin press ke 2) – Mt 4 (=bahan press dari Mt 4) – 35 (jumlah masa proses) – 5.30 pm (masa ambil sampel) – 2nd (shif ke 2/petang) – 30.6.1997.

Temp: 120 C                                                                 Pressed 3:676

Sampel: 2.554                4.895g                                  4.839g

Moist: 2.90                      ..?…….                                  ….?……

Ph:…                                 90,322g                               90,333g

Pressed 4:677

4.896g

….?…..

87,296g

Sampel Press Cake (PC) di bawa ke makmal lalu diketuk dengan penukul , kemudian dikisar dengan mesin kisar  . Kemudian digunakan untuk ujian di bawah:

>Ujian moist: iaitu dengan menyatukan semua sampel di piring ujian moist seberat 2.5g. Ratakan sampel di piring itu dan jangan ada yang berketul

>Ujian Ph:Iaitu dengan juga menyatukan semua sampel yang ada di dalam sebuah bikar sehingga beratnya = 10gm

> Ujian fat:

Artikel ini bersambungan di muka-surat ke 11.

ARTIKEL INI AKAN DISAMBUNG.

Sila Pembaca Isi Borang Ini! by Tinta Emas 7 Samudra [Reader Fill These Form Please by Tinta Emas 7 Samudra]

This article category = Tinta Emas 7 Samudra

This article category = Tinta Emas 7 Samudra

 

PENYELIDIKAN BANGSA MELAYU DAN MESEGAR(bangsa melayu yang segar) SAHAJA: DARI 13 OKTOBER 2013[MESEGAR(malay race who fresh) AND MALAY RACE RESEARCH ONLY: FROM 13 OCTOBER 2013:]:

Borang Penyelidikan Antarabangsa (Bukan Melayu Malaysia): (dari 13 oktober 2013lah) [International Research Form (Not Malaysian Malay) (from 13 October 2013):

YANG DALAM SILAM LEBIH BAIK & BILAKAH MELAYU AKAN JADI MESEGAR? by Tinta Emas 7 Samudra

Sesetengah produk yang dicipta, bukan jadi lebih baik dalam versi dan model BERIKUTNYA, yang terawal atau lebih awal lebih menyenangkan. Contohnya, pernah seorang datang ke rumah kakak saya , dia menjual sejenis tilam leper, Tilam ini sangat padat rasanya dan berlekuk-lekuk yang membuat belakang tubuh terasa diurut secara automatic (sedap rasanya) dan jahitannya juga lebih kuat.

Itu dulu, sekarang tilam seperti itu banyak dijual di kedai tetapi jahitan mudah putus, tilam tidak padat atau kurang padat menyebabkan tidak sesedap dulu lagi jika baring atasnya!!!

Gunting milik arwah nenek saya yang diwarisi oleh kami, sekarang entah di mana, hilang dicurikah? Gunting buatan lama itu sangat kuat hingga dapat memotong dawai yang tebal, tidak seperti gunting buatan sekarang. Saya tak izin dan tak halalkan sesiapa yang mencurinya !!!

Bangku plastic mini yang rendah untuk duduk  setinggi sejengkal lebih sedikit yang tebal dan kuat disukai oleh saya tetapi buatan yang seperti itu sekarang, tidaklah sekuat itu, lagi lemah dan ringan.

Artikel ini tidak hendak menceritakan ciptaan zaman sekarang yang lebih baik daripada yang silam. Kalau ciptaan yang berikut atau pada masa sekarang lebih tidak berkualiti daripada yang silam , ada pelbagai factor. Contohnya:

1= Lagi manyak untong! Kalau itu balang tak ade tahan lame, olang bili lagi itu balang, lagi manyak bili, saye lagi manyak ooong !

2= Mahu bikin macam itu balang lame, lagi manyak modal ooo!!! Lagi manyak modal, lagi mahal, kalau lagi mahal, tatak ade olang mau biiliii  maaa!!!

3=Haiyaa! olang sikalang tatak ade fike sangat itu kualiti, ada itu balang bole pakai sudah cukop.

4=Peduli ape itu kualiti, kalu itu balang lame sulah talak ade, olang terpaksa bili balang sikalang juge, jadi saye bole jadi kaye maaa!!

Dan itu kualiti benda tak bernyawa, bagaimana pula dengan kualiti bangsa yang bernama MELAYU??  Melayu yang akan diperkatakan di sini ialah melayu MALAYSIA. Bangsa ini, dikatakan kacukan beberapa suku orang asli. Tak nak dikatakan sebagai orang asli, oohh, orang asal??? Melayu, pada zaman dahulu, beragama Hindu. Bila PARAMESWARA memeluk ISLAM, rakyatnya mengikutinya, masuk ISLAM juga. Bangsa melayu tidak pernah mendirikan kerajaan kekhalifahan, wanita mereka tidak pula berjilbab (pakaian menutup wajah dan seluruh tubuh). Adat yang masih ada unsur bidaah dan khurafat seperti kepercayaan tertentu masih ada merasuki sesetengah orang melayu. Semua ini salah satu factor yang menjadi bangsa melayu LAYU keimanannya. Kalau pada zaman berkeris dahulu, tiada pembuangan bayi luar nikah merata-rata, tetapi sekarang……….. ini menunjukkan melayu terus layu.

Bagaimanakah kamu akan jadi segar wahai bangsaku?

Apabila siraman cinta yang kau pilih tidak benar

Apabila Baja yang kau pilih tersalah

Apabila kegelapan yang kau pilih dengan sengaja

Maka, bagaimana fotosintesis akan terjadi?

Apabila datang cahaya, kamu mengusirnya dengan murka

Apabila kau masih bantut, kau cemburu dengki Pokok kelapa yang tinggi

Maka dengki itu bagaikan ulat yang memakan daunmu

Lalu kau terkoyak-rabak

Lalu kamu jadi ibarat lalang

Hidup segan Mati Tak mahu

Jika aku tukar namamu menjadi mesegar

Tentu kau akan tetap melayu

kerana jika hujan turun pun

Ia tidak berterusan, malah meresap jauh dari Tanah berakar

tahukah kamu apa yang kamu patut hafal dari M E L A Y U?

Ini dia:

M = Menyedari dengan kesedaran 51% (kesedaran di persimpangan kutub)

E= Elak kesedaran yang tidak mendatangkan keinsafan

L = Lawan nafsumu terus-menerus, sebentar sahaja kamu tewas, maka kemungkinan kamu akan terus lemah melayu

A= Amalan biarlah dengan istiqamah dan dapat RAHMAT daripada ALLAH

Y= You jangan kata aku tentu dapat mati masuk syurga

U= Ulamak , jangan jadi ular Mak atau ular dalam semak, ingatlah orang yang betul-betul mesegar ialah yang selamat di akhirat!!!!

Saya buat dalam bentuk puisi supaya anda tidak bosan atau…..insya-Allah. Hati yang keras dan ditutupi ialah umpama yang telah diistidraajkan oleh ALLAH. Ya Tuhan!! Alangkah ini sangat malang!!! Ketika ini, tiada menfaat nasihat yang canggih, tiada guna amaran, tiada guna hukuman………….hanya kematiannya sahaja yang menamatkan penyakit gila, sakit jiwa dan buruk perangainya itu. Melainkan orang yang Allah hendak beri rahmatNYA, maka istidraj itu dihilangkanNYA kemudian.

Tidak ada jalan atau cara yang paling terbaik dan paling berkesan dalam menyucikan kalbu melainkan dengan menjadi orang sufi yang mengamalkan ilmu tarekat, dengan wirid tarekat , bermujahadah……………..

Maka bila kamu telah jadi MESEGAR, ucapkanlah terimakasih yang tak terhingga kepada TUHAN KAMU. Sesiapa yang bersyukur kepada Allah , maka Allah akan tambah lagi nikmatnya, begitulah seterusnya bila disyukuri lagi. Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang!!!

Reformasi Aneh Artikel By Tinta Emas 7 Samudra

This article category = Tinta Emas 7 Samudra

This article category = Tinta Emas 7 Samudra

 

Peringatan harian ke 42 = Water bill, paid?

Peringatan harian ke 42 = Water bill, paid?

 

Peringatan harian ke 43= EnoughMoneyToPayInsurance? Expired date - insurance?

Peringatan harian ke 43= EnoughMoneyToPayInsurance? Expired date – insurance?

 

Peringatan harian ke 44= Your Business Licence Renewal? Hukuman penjara atau denda jika tak baharui?

Peringatan harian ke 44= Your Business Licence Renewal? Hukuman penjara atau denda jika tak baharui?

 

Untuk menerangkan reformasi ini secara luarbiasa, silalah anda membaca ini:

 

 

Aku kentut Kau Marah

Kau kentut Aku Diam

Aku takut Kau Gelisah

Tahu takut aku Lebam

 

Sebermula diceritakanlah akan orang dahulukala, kononnya Hang Tuah pernah berjumpa dengan nabi Khidir a.s. Apa hebat sangatkah Hang tUWAH itu? Alim warakkah dia sampai nabi khidir nak jumpa dia?? Sekarang entah di mana mayat laksa mana han tu wah?

Kilang Proton sepatutnya membikin alat untuk eject kad memori yang dipasangkan di dalam kereta. Yang ada sekarang, senang masuk tapi nak keluar manyak susah wooo! Lagi itu olang ada kuku panjang mungkin bole kepit itu kad. Kalau tidak , kena pakai forseplah?

Maka, apakah kita tidak malu meloya dengan bangsa me LAYU yang tidak me Segar KEIMANANNYA? Malaysia terkenal DI DUNIA sebagai pusat pembuangan sampah yang unik. Iaitu pembuangan bayi luar nikah di merata-rata tempat. Ada yang dimakan anjing. Ada yang dibuang ke dalam lubang tandas. Maka amalan bunuh bayi yang dilakukan oleh orang arab zaman jahiliah telah menjadi wabak yang sukar dibendung di MALAY SIA-SIA.

Tiada kata secantik bahasa

Untuk ku puji Tuhanku

Tiada gambar secantik  waliNya

Untuk ku tunjuk cintaku

 

OOOO Yang Maha Kasih Sayang

mengharum jiwa

emmmm emmmmmm….

Yang maha kasih sayang

mengharum jiwa

 

Namun ku masih hina

suasana berpilu

tapi azamku jua

nak jadi Wali ALLAH!!!

 

Tiada kata secantik Bahasa

Untukku puji Tuhanku

Tiada gambar secantik waliNya

Nakku tunjuk cintaku

 

OOOO  Yang maha kasih sayang

mengharum jiwaaaa

EEEmmmmm emmmmm

Yang Maha kasih sayang

mengharum jiwaaa

 

Namunku masih hina

suasana berpilu

tapi azamku jua

nak jadi wali Allah

 

EMMMM…………emmmmm…emmmmmmmmmmmmmm

NOTA: LAGU DI ATAS HENDAKLAH DINYANYIKAN MENGIKUT RENTAK IRAMA LAGU “Tiada kata secantik bahasa” yang dinyanyikan oleh P.RAMLEE.

Ketika itu saya berada di dalam kelas . Tiba-tiba seorang wanita CANTIK  mengatakan “……(nama saya= Pengasas Gerakan Revolusi DPK) , datang ke rumah saya ya?”. Dia , kemudian memberikan senyuman yang sangat manis non-stop hingga saya mengalihkan pandangan mata. Sahabat karib saya mengatakan saya “handsome” DAN SAYA seorang kasanova. Ohhh ini keterlaluan. Saya bukan kasanova. Kalau wanita terjatuh cinta kepada saya, bagaimana saya dapat menghalang, betul tak tuan-puan?

Satu ketika saya berada di dalam bas. Di belakang saya, seorang wanita muda yang saya yakin umur dia lebih tua daripada saya duduk di kerusi yang di belakang kerusi yang saya duduk. Tiba-tiba saya terasa beberapa helai rambut saya digesel-gesel dengan lembut. Ohhh wanita yang duduk di belakang itu sedang berahi kepada saya, menyebabkan dia main rambut saya. Ini ialah kisah benar. Bukan rekaan. Saya boleh masukkan dalam kategori “Penyaring Nostalgia”.

Satu ketika, saya sedang berjalan di satu koridor sekolah menengah. Di hadapan saya seorang guru wanita yang berkulit cerah dan sangat muda sedang berjalan. Tiba-tiba guru wanita (guru lukisan) itu memusingkan kepala dia ke belakang untuk melihat saya sambil dia tersenyum dan menaikkan ponggongnya ke atas sedikit. Ya Allah!!! Godaan yang saya tak pernah terfikirkan akan terjadi seperti itu kepada saya. Saya rasa malu. Guru wanita itu melakukannya dalam tempoh beberapa saat. Ini kisah benar. Bukan rekaan!!!

Apakah ia  bila disentuh ia memanjang?

Bila sejuk ia mengecut…..

Bila ia basah ia tegang…

JAWAPAN:

Y

Y

Y

Y

Y

Y

Y

= batang kote le.

 

Alkisah diceritakan akan oranglah lagi ……:

Saya pernah digoda oleh seorang pelacur . Alhamdulillah saya tidak ingin seks. Saya juga pernah digoda oleh mak nyah . ALHAMDULILLAH , SAYA MASIH TERUNA . Tuhan selamatkan maruah saya. Terimakasih ohhh Tuhanku.  Jika tidak Kau pelihara aku, nescaya aku menjadi hina dalam dosaku.

Pengasas Revolusi Di Persimpangan Kutub juga pernah digoda oleh pelbagai wanita cantik tetapi Tuhan telah memenangkan saya dalam ujian-ujian godaan itu. Saya tidak melayan nafsu dan kehendak mereka. Alhamdulillah yang telah selamatkan saya. Mahkota keterunaan saya mestilah dipelihara. Ohhh Tuhanku, hanya kau yang dapat memeliharanya. Kekallah aku dalam pemeliharaanMu sampai aku mati dan seterusnya di alam akhirat… AMIN AMIN AMIN YA RABBAL  A’LAMIIN…….

Pernah seorang wanita cantik  merakamkan wajah saya melalui kamera video handsetnya. Saya tak kenal perempuan itu. Seorang wanita bertanya kepada wanita yang merakamkan video itu, “mengapa kamu rakam gambar dia?” Wanita itu diam senyum sahaja sambil melihat rakaman video wajah saya yang dirakamkan oleh dia itu. Ini kisah benar.

Saya juga pernah diberitahu oleh rakan sekerja saya bahawa seorang wanita di tempat kerja saya itu telah jatuh cinta kepada saya. Tetapi saya memang tidak berminat tentang cinta dan perkahwinan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bagaimana Mencari Idea? By Tinta Emas 7 Samudra

Change Key If you think this is necessary

Peringatan Harian ke 7 =Change Key If you think this is necessary

Baby & children, Do not Touch this .

Peringatan Harian ke 8 = Baby & children, Do not Touch this .

False Money? EXP.Date card?

Peringatan harian ke 9 = False Money? EXP.Date card?

 

Ada orang dapat idea ketika sedang berak dalam tandas. Idea, sesetengahnya datang tanpa dipaksa (difikirkan , menung). Kalau anda ada mengalami sejarah pahit yang sukar dilupakan, maka itu akan datang selalu seolah-olah automatik dan anda mungkin akan menjadikan nostalgia itu sebagai bahan untuk penulisan anda.

Anda mungkin meminta orang memberikan anda idea. Jika anda tidak berminat dengan ideanya, anda mungkin akan mengubah-suai idea ini mengikut selera anda.

Anda mungkin membaca majalah, berita, buku,………….. Mungkin anda dapat idea dari situ. Atau dengan menonton video dan tv. Atau mendengar radio?

 

Anda mungkin gagal mendapat idea walaupun semua cara di atas telah anda cuba? Anda mungkin perlu kembara? Mengamati persekitaran anda? Apa yang anda lihat mungkin memberikan idea penulisan anda.

Namun hakcipta terpelihara? Ada yang mengatakan ajaran Islam harus disampaikan walaupun sepotong ayat. Justeru tidak boleh dihakciptakan kerana hal itu akan menyekat perkembangan Islam. Bukankah nabi Muhammad telah bersabda yang bermaksud sampaikan dariku walaupun sepotong ayat?

Bagaimana tentang ensaiklopedia? Apakah anda harus membeli mesin penterjemah automatic? Kalau anda lihat terjemahan Google, banyak yang tidak seperti terjemahan asal. Malah membuatkan anda tidak faham. Bahasa seperti jatuh berselerak.

Mungkin anda harus berbaring dahulu. Pejamkan mata. Kemungkinan ketika ini datang idea? Atau dengan bermimpi?

Paparazi? Selalu dibenci oleh orang yang “diburui” oleh paparazzi . Anda ingin jadi paparazzi? Bukankah ini tindakan yang sibuk hal orang, jaga tepi kain orang, mencari aib orang, membuat orang marah….. Islam tidak suruh menyakiti hati manusia……. Paparazzi bukan cara mendapatkan idea?

Kecuali anda dibenarkan meminta keterangan seperti anda menemuduga orang? Sesetengah idea itu mungkin datang melalui cara yang luarbiasa iaitu cara bertafakur yang sampai tidak makan-minum.

Lebih aneh ialah perasaan datang dahulu sebelum datang ilmu yang menerangkan kenapa perasaan itu datang. Perasaan itu menghasilkan ilmu pengetahuan, yang kemudian menjadi bahan penulisan atau idea ???

Anda juga mungkin akan merujuk apa yang pernah anda terbitkan, yang anda karangi. Mungkin ada idea pindaan, edit ,…….. atau memberikan anda idea menulis tajuk lain.

Adakah mimpi? Memberikan idea? Menyenaraikan dan menulis rangka isi? Dapatkah ini memberikan anda idea penulisan?

Seperti computer, anda akan membuang perisian yang anda tidak lagi perlukan atau memang tidak perlukan supaya memori akan lebih luas dan perisian baru lebih senang diinstallkan.  Seperti itu juga, anda harus melupakan ingatan yang tidak berguna seperti lintasan fikiran yang membahayakan supaya memori ingatan yang baik itu akan lebih diingati dan mungkin anda dapat idea yang baik dari situ.

Apabila jiwa kotor, sakit, maka minda dan ingatan diisi dengan perkara yang buruk. Yang datang ialah idea yang buruk dan jahat. Jadi penjahat yang genius dalam kejahatannya!??

Justeru, sucikan hati anda dan perkuatkan dengan zikir , agar lintasan fikiran dan ingatan yang baik yang ada dan dengan ini datang ilham dan idea yang baik.

Jika anda berfikir secara falsafah, anda akan mengaitkan setiap hal, sambung-menyambung, bagai rantaian. Sebab menyebabkan akibat, akibat menyebabkan natijah, dan seterusnya. Maka dari rantaian ini , anda mungkin menemui idea penulisan!!!

Jangan harap kita mendapat wahyu. Kita bukan nabi atau rasul. Penulisan tentang wahyu yang menghasilkan pula idea.

Komentar? Dari ini dapat idea baru?

Ada masanya apa yang musuh anda perkatakan tentang diri anda adalah benar walaupun pahit didengari. Mungkin nasihatnya tidak ikhlas tetapi mungkin dari nasihat dan pendapatnya itu, anda dapat idea penulisan. Jarang sekali yang dapat idea secara begini? Bahkan yang mencubainya?

Memperbaiki keupayaan kepekaan anda, mungkin memberikan maklumat yang lebih jelas dan lebih banyak . Orang yang teliti jarang melakukan kesilapan?

Jangan anda gunakan jin untuk mendapatkan idea atau maklumat. Anda tidak tahu sama ada jin itu jin Islam atau kafir. Jika jin itu Islam, adakah jin itu jin Islam yang baik, yang alim?

Orang yang suka berangan-angan. Bukankah dari sini dapat idea? Bukankah sifat orang bernafsu amarah , ialah panjang angan-angan? Jauhi sifat bodoh ini.

Ambil sebuah kamus. Buka tiap-tiap helai. Perhatikan setiap perkataan dan maksudnya. Adakah memberikan kepada idea penulisan. Atau akan cuba juga kamus yang lain?

Anda mencari siratan dari yang tersurat. Anda mencari yang tersurat dari buku, majalah, katalog, buletin, akhbar, …laman web, blog,……

Semua itu datang dari otak yang sihat. Otak yang sihat perlu pemakanan yang berkhasiat dan teratur waktu serta cara memakannya dan meminumnya. Makanan dan minuman yang mencergaskan otak. Anda perlu daya ingatan yang kuat.

 

 

Petua Datok Engko! By Tinta Emas 7 SAMUDRA

keringkankasutApaa!?? Kasut basah, esok siang nak ke sekolah? Belilah alat penghawa dingin yang dari jenis letak di atas lantai sahaja. Tebuk dinding rumah , buat lubang supaya saluran udara panas penghawa dingin itu keluar melalui situ, ke luar rumah. Letak kasut basah di dekat hujung saluran itu. Biar gas panas keringkan kasut.

Engkau ni dah macam naga pula, keluar asap dari mulut. Aku suruh berhenti merokok , kau keldai. Tetapi bila kau terhidu gas yang terhasil dari pembakaran logam, engkau terasa sakit dada dan mulalah ingat kain kapan. Bertenang, pergi ambil cawan, tuangkan satu sudu besar yang jenis bengkok itu yang ada madu pada ia ke cawan. Tuangkan sedikit air sejuk peti ais ke madu . Jumlah air itu seperti sebanyak  satu sudu besar bengkok juga atau lebih sedikit daripada itu. Gaulkan air dengan madu untuk mencampurkannya. Minum air ini secara perlahan-lahan , sedikit, sedikit berulang-ulang hingga habis. Semasa air bermadu ini masuk ke mulut dan tekak, cuba biarkan lebih banyak air bermadu bergerak ke tempat yang sakit dalam tekak. Madu lebah itu mestilah madu yang asli.

madunaqiapalsu

Kereta anda autolock? Tak dapat masuk semula ke dalam kereta ? Ohh! itu peristiwa lama . Takut berlaku lagi? Beli  2 tali gantung handset yang dapat disangkutkan ke leher anda. Kedua tali itu tidak sama warna. Katakan tali yang pertama berwarna biru, yang kedua berwarna coklat. Sangkutkan satu kunci kecil ke bahagian penyangkut bertali benang yang menyambung ke handset ( tali yang biru). Sangkutkan juga satu kunci kereta(kunci kecemasan) ke tali biru (tali yang boleh disangkut ke leher) itu. Kunci kecil itu hendaklah disangkutkan di bahagian penyangkut yang bersambung dengan benang (tali). Tujuannya, bila anda memisahkan bahagian penyangkut yang bertali leher dengan bahagian penyangkut yang bertali benang itu, kunci kecil itu tetap ada bila tali coklat pula disambungkan  penyangkutnya ke penyangkut bertali benang itu.  Justeru, jika anda hendak keluar rumah dengan berkereta, kunci kecil itu MUNGKIN mengingatkan anda agar memisahkan tali coklat dan menyambung semula tali biru kerana pada tali biru ada kunci kecemasan (sebagai alatganti) kereta. Hanya gunakan kunci yang tidak disangkutkan untuk menghidupkan injin. Apabila kembali ke rumah, pisahkan tali biru dari handset. Tali coklat itu disambung ke handset semula bila di rumah. Bila hendak guna kereta semula, untuk pergi ke mana-mana, pisahkan tali coklat dari handset. Sambung semula tali biru ke handset .

Anda bukan orang kota. Takut sesat jika pandu kereta di kota? Cuba petua atok kau ni:

1= Katakan anda hendak ke AAA, Anda jumpa papan tanda arah ke AAA. Anda ikut arah itu sampai anda tiba di jalan yang bersimpang.  Tetapi tiada lagi papan tanda berikut yang menunjukkan ke AAA. Ini bermakna, anda cuma terus bergerak ke hadapan, tidak ke susur kiri atau kanan. Jika anda ada peta letronik pada kenderaan anda, boleh abaikan petua ini tetapi jika tiada peta itu, peta kertas pun boleh. Jika anda tidak dapat menghafal nama – nama jalan penting, hafal kedudukan tempat-tempat. Contohnya kota EEE ada  sebelum kota FFF, kota DDD berada di antara kota CCC dan EEE. Jadi jika anda sampai di satu simpang, satu papan tanda menunjukkan BBB, satu lagi menunjukkan EEE,

PembelajaranKendiriBerkualitiPenapisIJAZAH"DestroyWith...."

PembelajaranKendiriBerkualitiPenapisIJAZAH”DestroyWith….”

pilihlah ke BBB kerana kota AAA akan anda temui selepas tiba ke BBB dan keluar dari BBB.

2= Hafalkan persekitaran yang mudah anda ingat dan menarik seperti Menara Kembar Petronas, banggunan bank…., jejantas, dan lain-lain.

masjidNegaraMalaysia

 
masjidNegaraMalaysia

3= Jika jalanraya atau lebuhraya itu ada tiga lorong, seboleh-bolehnya sentiasa berada di lorong tengah sehingga anda  yakin anda harus ATAU harus cuba ke lorong kiri atau kanan, dan kembali semula ke lorong tengah jika tidak pasti sama ada perlu ke lorong kiri atau kanan. Jika  jalan sehala itu bukan tiga lorong tetapi empat lorong, pastikan yang lebih yakin, sama ada lorong kiri atau kanan iaitu pilih dua lorong tengah (lorong kedua atau ketiga)

kalau 4 lorong?

kalau 4 lorong?

4=Jika tersesat atau terlajak, tidak pula boleh pusing balik, cuba cari arah sebelum ini atau cari arah pusat bandar .

tanda u turnpapantandajalanbalikkepusatbandar

5=Jangan tanya sebarangan orang. Orang itu mungkin berlagak pandai. Cuba tanya staf pejabat Pos, balai polis dan tempat lain yang lebih munasabah.

Tanya staf pejabat pos

Tanya staf pejabat pos

6=Jika dapat berhenti memandu di satu tempat, ambil kertas, dan lukis dan tulis peta dan apa-apa petunjuk yang dapat anda ingat hasil pengalaman anda memandu tadi dengan segera sebelum hilang maklumat dalam otak.

catat dan lakar jalan

catat dan lakar jalan

7=Ingat biasanya jalan di tempat kenderaan bergerak, maka jalan sebelah selepas pembahagi jalan biasanya ialah arah anda pulang atau jalan untuk pulang. Cuba perhatikan jalan sebelah pembahagi jalan ini jika boleh pada setiap masa yang sesuai.

pembahagiJalan

pembahagiJalan

8=Ingat biasanya banggunan-banggunan mempunyai perkaitan yang menyebabkan kedudukan sesuatu tempat atau banggunan itu tidak jauh dari tempat lain dan banggunan lain yang boleh dikaitkan. Contohnya, jika di situ terletak stesyen bas, maka tidak jauh dari situ juga ada stesyen teksi atau kereta sewa.

PERKAITAN BANGGUNAN ATAU TEMPAT

PERKAITAN BANGGUNAN ATAU TEMPAT

9=Jika anda ada sahabat atau keluarga yang memang penduduk kota, cuba maklumkan kepada mereka dan beritahu di mana anda terpaksa berhenti kerana sesat. Berikan nama banggunan atau petunjuk apa juga yang mungkin berguna kepada mereka agar mereka dapat datang berjumpa anda. Mereka mungkin mencadangkan anda pergi ke satu tempat agar lebih mudah mereka mencari atau lebih mudah berjumpa dengan anda. Lakukan jika ini selamat untuk anda (tidak menyebabkan anda sesat atau bermasalah).

BERHENTI,TUNGGUBANTUANPENUNJUK

BERHENTI,TUNGGUBANTUANPENUNJUK

 

Now saving my draft, please….

Auto-Cruise? By Tinta Emas 7 Samudra

Malaysian Supercar?

Artiga Malaysian Supercar?

very beautiful car, Artiga

very beautiful car, Artiga

artiga16artiga17artiga11artiga18artiga9artiga14artiga2

still artiga

still artiga

 
Artiga
Malaysian Sportcar?

Malaysian Sportcar?

Proton Satria Neo Artiga(made in Malaysia)

Proton Satria Neo Artiga(made in Malaysia)

Auto Cruise ialah satu sistem kelajuan tetap yang bergerak secara automatik tanpa perlu menekan minyak  petrol (kaki tidak perlu menekan injak pecut). Walaupun sistem ini bertujuan memberikan keselesaan pemanduan tetapi seolah-olah juga dicipta untuk “menang dalam rali kereta”. Mereka yang ada penyakit varikos di kaki mereka, digalakkan menggunakan auto-cruise. Ini jika varikos di kaki mereka menyerang tiba-tiba, kaki jadi sakit , otot kaki jadi keras atau lebih berat, tegang dan kembang salur darah. Jika menekan injak pecut, kaki lebih sakit. Injak pecut boleh dioperasikan juga serentak dengan sistem auto-Cruise. Setiap kenderaan automatik dapat bergerak secara automatik (tidak perlu tekan injak pecut dengan kaki) selaju di bawah paras 10 kilometer sejam sahaja. Untuk kelajuan yang melebihi itu, perlu ada sistem auto-cruise.

Untuk  menerangkan sistem auto-cruise, karangan ini akan menyebut tentang Proton Satria Neo R3 yang memang dilengkapi sistem ini. Untuk menghidupkan sistem ini, hendaklah menekan suis persediaan auto-cruise(suis utama sistem auto-cruise). Akan timbul satu ikon bulat seperti meter di panel peralatan akan menyala dengan lampu bercahaya jingga. Ketika ini sistem auto-cruise belum beroperasi tetapi sedang bersedia untuk beroperasi. Untuk menghidupkan sistem ini, perlu menekan injak pecut (dengan kakilah) sehingga mencapai kelajuan 40 kilometer sejam atau lebih. Kemudian tekan suis set kelajuan. Contohnya, jika anda ingin kereta anda bergerak sendiri selaju 60 kilometer sejam, maka semasa jarum kelajuan pada meter kelajuan menunjukkan 60 itu, maka tekan suis set kelajuan pada suis auto-cruise. Ikon akan menyala dengan lampu hijau untuk menunjukkan sistem auto-cruise sedang beroperasi. Jangan letak kaki kanan anda di lantai kereta atau “carpet”  kerana anda akan mengambil lebih banyak masa dan pergerakan jika perlu membrek dengan kaki. Letakkan kaki kanan anda di injak pecut walaupun sistem auto-cruise sedang beroperasi. Kaki kiri tidak boleh diletakkan di injak brek  atau di injak pecut. Merbahaya. Jika anda merehatkan kaki di injak brek, brek mungkin jadi lebih panas dan cepat haus. Anda juga mungkin terbrek dan menyebabkan kenderaan di belakang anda melanggar belakang kereta anda. Letakkan kaki kiri di tempat khas meletak kaki kiri yang dicipta oleh pengilang kereta iaitu yang terletak di kiri injak brek. Jika kaki kiri digunakan untuk menekan injak pecut, ia mengambil lebih banyak masa dan pergerakan dan mungkin juga menyebabkan kaki kiri tertekan injak brek. Kemalangan mungkin terjadi.

Semasa anda menggunakan auto-cruise, jika perlu memecut lebih laju untuk memotong kenderaan dengan menggunakan injak pecut, tekanlah injak pecut dengan kaki kanan anda tetapi anda tidak perlu demikian jika kelajuan yang telah disetkan dengan auto-cruise telah memadai untuk memotong. Jika anda enggan memotong menggunakan kaki yang menekan injak pecut, anda boleh gunakan suis tambah kelajuan auto-cruise . Caranya menekan suis ini tanpa melepaskan tekanan. Hanya lepaskan bila anda telah berjaya memotong kenderaan . Anda perlu ingat bahawa suis tambah kelajuan ini juga merupakan suis pengesetan kelajuan secara auto. Bermakna bila anda melepaskan suis tambah kelajuan ini , misalnya ketika kelajuan 80 kilometer sejam, maka kereta anda akan  tetap kekal bergerak selaju 80 kilometer sejam selepas anda melepaskan suis tambah kelajuan itu. Suis tambah kelajuan itu juga boleh menambah kelajuan pada kadar yang sangat sedikit . Caranya, tekan suis itu dan hanya lepaskan tekanan setelah 0.5 saat.

Untuk membrek, anda juga boleh menggunakan suis auto-cruise jika enggan membrek dengan menggunakan kaki. Caranya, menekan suis auto-cruise yang berkenaan dan lepaskan tekanan bila kelajuan yang anda ingini sedang berlaku. Ingat ini juga cara pengesetan kelajuan secara automatik!! Maksudnya, bila anda melepaskan tekanan, misalnya pada kelajuan 60 kilometer sejam, kereta anda akan bergerak selaju 60 kilometer sejam tanpa anda perlu menekan injak pecut dengan kaki (kereta bergerak sendiri). Mengurangi kelajuan pada kadar yang sedikit, perlu tekan suis itu dan hanya lepaskan tekanan setelah 0.5 saat.

Sistem auto-cruise akan mati (off)  bila membrek (kaki menekan injak brek) atau bila tuil gear (transmisi auto) berada di N atau bila kenderaan berada di cerun curam atau sebagainya yang menyebabkan kelajuan kenderaan menurun sebanyak 15 kilometer sejam atau lebih di bawah kelajuan yang disetkan atau apabila kelajuan kenderaan menurun ke 40 kilometer sejam atau kurang. Walaubagaimanapun suis persediaan auto-cruise belum off. Justeru, anda boleh menghidupkan semula kelajuan secara auto-cruise yang telah disetkan pada kali terakhir dengan menekan suis yang bercetak “acc/res” ke atas lalu melepaskan tekanan.

Auto-cruise tidak digalakkan digunakan jika anda asyik dan kerap perlu membrek dan kenderaan di hadapan anda berada di jarak yang sangat dekat dengan anda. Kemalangan mungkin terjadi jika anda masih mahu menggunakan auto-cruise. Juga tidak digalakkan auto-cruise jika lalu-lintas sesak, menuruni bukit, jalan yang berliku-liku, berair, berbatu, basah atau bersalji. Kelajuan kenderaan mungkin bertambah ketika menuruni bukit iaitu melebihi kelajuan yang disetkan. Ketika naik cerun pula, kelajuan yang disetkan mungkin menurun. Ketika ini tekan injak pecut dengan kaki untuk mengekalkan  kelajuan auto-cruise.

Bagi kenderaan yang bertransmisi manual yang dilengkapi sistem auto-cruise, kawalan pacuan-auto dapat ditamatkan dengan menekan injak cekam. Amaran: Bagi kenderaan bertransmisi manual, sekiranya semasa memacu pada kelajuan yang telah disetkan, tuil anjak gear dianjak ke kedudukan “N” (neutral) tanpa menekan injak cekam, kelajuan enjin akan meningkat berlebihan dan berkemungkinan membawa kerosakan kepada injin.

Jangan sekali-kali memutarkan anak kunci pencucuh ke kedudukan “OFF” ketika kenderaan sedang bergerak. Berbuat demikian menyebabkan suis utama dimatikan secara automatik dan kelajuan pacuan yang dikehendaki perlu disetkan semula.

Sistem auto-cruise tidak sesuai bagi mat rempit, minah rempit atau samseng jalanraya atau tidak sesuai bagi mereka yang tidak sabar dan tidak dapat mengawal emosi. Salah-satu sebabnya ialah kerana bila anda menekan suis auto-cruise yang untuk menghidupkan sistem auto-cruise pada jumlah kelajuan terakhir yang dimatikan , kereta akan bergerak secara memecut tiba-tiba dengan bunyi ngauman injin yang kuat atau kenderaan itu akan bergerak menambah kelajuan secara auto ATAU sebelum JARUM KELAJUAN tiba ke paras maksima (kelajuan TERAKHIR yang telah disetkan), injin tiba-tiba mengaum dengan pada masa yang sama kenderaan memecut dengan lebih laju secara tiba-tiba. Untuk mengelakkan terjadi ngauman dan pecutan lebih laju secara automatik yang tiba-tiba, tekan injak pecut dengan kaki anda sehingga jarum meter kelajuan berada di kelajuan terakhir yang telah disetkan atau sangat hampir berada di kelajuan itu ATAU segera tekan suis coast/set ke bawah pada kadar kelajuan sebelum kadar kelajuan yang mengaum secara mengejut (disebabkan menekan acc/res ke atas). Sangat merbahaya kerana kejutan pecutan auto disebabkan menekan acc/res ke atas tidak diketahui masa yang tepat terjadi hal itu. Jika ada kenderaan di hadapan anda, kejutan pecutan itu MUNGKIN menyebabkan kenderaan anda terlanggar belakang kenderaan yang berada di hadapan anda.

Di bawah ditunjukkan gambar yang saya rakamkan menggunakan kamera laptop saya yang mudah-alih:

Suis Sistem Auto-cruise terletak di kanan stering. Bahagian atas bercetak Acc/Res, tengah bercetak on/off,bawah bercetak coast/set.

Suis Sistem Auto-cruise terletak di kanan stering. Bahagian atas bercetak Acc/Res, tengah bercetak on/off,bawah bercetak coast/set.

IniProtonSatriaNeoR3.IniSepupuProtonSatriaNeoARTIGA???

IniProtonSatriaNeoR3.IniSepupuProtonSatriaNeoARTIGA???

AutoCruiseJauhLebihHebatDaripadaInjinTurbo,ituYangSayaRASA.

AutoCruiseJauhLebihHebatDaripadaInjinTurbo,ituYangSayaRASA.

 Suis on/off ialah suis persediaan atau suis utama auto-cruise. Suis coast/set digunakan untuk mengesetkan kelajuan dengan menekan injak pecut dengan kaki sehingga jarum meter kelajuan menunjukkan ke tahap kelajuan yang dikehendaki untuk disetkan lalu menekan suis coast/set ke bawah. Suis coast/set ini jika ditekan semasa auto-cruise sedang beroperasi, ia akan mengurangkan kelajuan (bertindak sebagai brek) iaitu dengan menekan suis ini ke arah bawah sehingga jarum meter kelajuan berkurangan ke tahap kelajuan yang dikehendaki lalu melepaskan tekanan ke atas suis ini). Jika ditekan selama 0.5 saat ke bawah akan mengurangkan kelajuan auto-cruise pada kadar yang sedikit. Mengenai suis Acc/Res pula, harus di tekan ke atas. Jika suis ini ditekan tanpa melepaskan tekanan , kelajuan auto-cruise akan bertambah sehingga tekanan dilepaskan dan kelajuan terbaru (tambahan itu) akan terset secara automatik selepas tekanan dilepaskan. Jika suis Acc/Res ditekan ke arah atas selama 0.5 saat, kelajuan auto-cruise akan bertambah pada kadar yang sedikit. Pada atas bongkah suis auto-cruise yang terdiri daripada pelbagai suis seperti foto di atas, terdapat perkataan “cancel” tercetak. Cancel berfungsi bila anda menarik bongkah suis ke arah anda untuk mematikan operasi auto-cruise. Tetapi ini tidak mematikan sistem auto-cruise secara sepenuhnya. Sistem auto-cruise dapat dimatikan sepenuhnya dengan menekan suis persediaan , menjadi OFF.

AMARAN:  ARTIKEL INI BERDASARKAN PENGALAMAN SAYA MEMANDU KERETA  YANG BERSISTEM AUTO-CRUISE, JUGA BERDASARKAN BUKU PANDUAN SISTEM INI DAN TIDAK BERMAKSUD MENGGANTIKAN PENDAPAT DAN NASIHAT JURUTERA KENDERAAN ATAU PAKAR-PAKAR YANG BERKENAAN. SEBARANG KESILAPAN PENULISAN( JIKA ADA) ADALAH TIDAK DISENGAJAKAN.

NOW, WORDPRESS.COM PLEASE HELP ME SAVING MY  NEW DRAFT…..SAVINGSavingsaving…..saving….saving….saving….