Siri Keanehan > Oleh Penyaring Nostalgia

REMINDER: Whole posts or articles in “PENYARING NOSTALGIA or NOSTALGIA FILTER” are about true story which happen to me or to other people.

 

Pada satu hari, saya dan ibu saya berada di ruang tengah rumah. Cuaca ketika itu, tenang, tiada angin ribut, tiada hujan. Tiba-tiba kami merasa takut. Satu bunyi yang menyeramkan saya didengari di dapur. Tiada orang lain di rumah kami, hanya kami. Bunyi itu terus mencurah-curah. Seolah-olah ada orang yang sedang gila main curah-curah air kolah, gila mandi tidak henti-henti. Bunyi air yang sangat kuat dan banyak mencurah-curah dari kolah ke lantai bilik air. Saya membawa parang panjang dan ibu mengikuti saya. Kami berjalan perlahan-lahan ke arah dapur [T= One day, my mum & me stand at a space center of home. Climate at that time, still, no storm, no rain. Sudden we feel frightened. A sound which eerie me heard at kitchen. Have no other people at our home, only us. The sound direct  pour repeatedly. Seem exist people who crazy playing pour kolah water , crazy about bathe no stop. Very strong sound of water and pour repeatedly from kolah [a square water tank made of cement, normally found in malay house] to bathe room floor. I bring a long machete and mum follow me. We walk slowly to the kitchen].

Hi I am a genie. I borrow your bathe room. If I did not bathe, my anal become ugly like your face. Is it right?

Hi I am a genie. I borrow your bathe room. If I did not bathe, my anal become ugly like your face. Is it right?

This is a kolah. Kolah can in various shape. Kolah can in square shape or other .

This is a kolah. Kolah can in various shape. Kolah can in square shape or other .

 

Kami hampir depan pintu bilik air. Kami melihat tsunami air kolah, air kolah mengombak tinggi mencurah-curah dan melimpah ke lantai bilik air  dengan pantas , tanpa henti-henti. Tiada sesiapa. Tiada jin yang kelihatan. Adakah jin tahu mandi? Apakah hikmah peristiwa ini? Tiada gegaran bumi . Kalau ada, mengapa air kolah sahaja yang tergegar? Rumah tidak bergegar pun. Selepas beberapa puluh saat, tsunami kolah makin rendah, makin lemah perlahan dan akhirnya air kolah tenang seperti biasa. Saya pernah merasa rumah bergegar beberapa saat tetapi bukanlah rumah yang ini, rumah yang kami telah jual [T=TRANSLATE TO ENGLISH = We go nearby bathe room front door. We see tsunami of kolah water, kolah water high wavy pour repeatedly and spill to the bathe floor quickly, without stop. No one. No genie which look. Do genie know bathe? What secret inside this incident? No earthquake. If exist, why only kolah water jarred? Home did not jar also. After several second in ten, tsunami of kolah become more low, more weak slowly and finally kolah water be calm such habitually. I ever feel home jarred several second but is not this house, home which we sold]. 

Satu ketika, saya baru pulang ke rumah. Rumah berkunci, saya tidak dapat masuk. Ibubapa saya tidak ada di rumah. Mereka pergi ke mana entah. Saya berazam hendak masuk juga ke rumah. Saya menggunakan kekuatan saya melawan zarah-zarah besi pintu grill dengan menggunakan kedua-dua tangan saya dengan sekuat-kuat tenaga saya. Segala Puji Bagi Allah Jua. Ajaib, saya berjaya membuka pintu grill itu yang berkunci [T= One time, I just go back home. Home was locked, I did not get enter. My parent were not at home. They go to the place I do not know. I desirous to enter too to home. I use my strength fight particle of iron grille door with both my hand with my strongest energy. Whole Praise For Allah Only. Strange, I succeed open the grille door which locked].

ya Pak, tiba-tiba DPK pioneer gagah macam aku. Waduuh hebat ya. Boleh lawan sama itu grill??

ya Pak, tiba-tiba DPK pioneer gagah macam aku. Waduuh hebat ya. Boleh lawan sama itu grill?? Tapi aku enggak pandai pakai seluar dalam. Di mana ya bisa di pakai.? OOO ya ya , jelas! jelas! Pakainya di luar ya bang?[T=Yes Uncle, sudden DPK pioneer be strong like me. Wow fantastic yes. Could fight the grille? But I did not know how to wear underwear. Where should wear it? OOO yes yes, clear! Clear! Wear it our, brother yes?]

Satu ketika, saya berada di ruang tamu. Kemudian saya pergi ke arah bilik tidur di mana ibu saya sedang melayan cucu beliau yang masih bayi yang belum pandai duduk, belum pandai merangkak. Ibu berkata bahawa dia tanya cucu beliau , “Apa nak jadi bila besar nanti?”. Ibu saya berkata, bayi itu terus menjawab, “TAK TAHU”. MasyaAllah, subhanallah, Allahuakbar. Sungguh benar , Tuhan yang mengajar bayi itu memahami secara tiba-tiba dan berkata. Ini sudah cukup untuk membuktikan bahawa Tuhan yang sebenar ialah ALLAH s.w.t dan agama yang benar HANYALAH ISLAM [T= One time, I sit at sitting-room. After that I go toward bedroom where my mum attend her grandchild who is still an infant who still does not know to sit,  does not know to crawl. Mum said that she ask her grandchild, ” What do you want to be when adult?”. My mum said, the infant direct answer, “DON’T KNOW”]. ALLAHUAKBAR!! AJAIBNYA!  Peristiwa aneh ini membuktikan bahawa Nabi ISA memang benar-benar dapat berkata-kata semasa beliau masih dalam rahim ibu beliau, Maryam iaitu ketika wali Allah ini (Maryam) dituduh berzina sebab hamil, maka bayi dalam rahim beliau bersuara memberitahu orang-orang yang berhampiran ibu beliau tentang sesuatu yang menunjukkan ibu beliau tidak berzina [T= ALLAH THE MIGHTY!! STRANGE!!! This odd incident give evidence that Prophet ISA indeed can speak when he still in his mum’s womb, Maryam namely when this [Maryam] God’s lover become accusation victim as person who fornicate because pregnant, so baby in her womb speak for tell peoples who stay nearby his mum about something which show his mum never fornicate]. Ulamak – ulamak kitab injil yang tulin telah mengubah kandungan kitab injil,membuat pemalsuan dan mengatakan ISA itu ialah anak Tuhan. Justeru ajaran Islam yang terkandung dalam kitab injil telah dicemari dengan kepalsuan, bidaah sesat dan berubah menjadi agama KRISTIAN.  ISA hanyalah rasul, bukan anak Tuhan. Tuhan menjadikan Maryam hamil tanpa perlu air mani lelaki kerana Allah mampu berbuat apa sahaja. Jadi, sedar dan insaflah kamu wahai orang Kristian. Masuklah kamu ke dalam ISLAM sebelum Allah menyiksa dan membunuh kamu semua!!!! [Many ulema of  pure injil book already change the content of injil book, make falseness and said that ISA is God’s son. Reason that Islam teaching which be the content in injil book already contaminated with falseness, false creation and  be change to CHRISTIAN religion. ISA is only a God messenger, is not God’s son. God create Maryam can pregnant without need male sperm because Allah can do anything. So, realize and be repent you hi Christian people. Convert you to ISLAM before ALLAH torture and kill whole you!!!]

yes I can talk! Prophet ISA can talk when he still in his mum's body.

yes I can talk! Prophet ISA can talk when he still in his mum’s body.

Pada satu hari, mungkin malam (saya tak ingat, malamkah atau siang tetapi lebih kuat merasa bahawa peristiwa ini terjadi pada waktu malam), saya sedang mengayuh basikal (bukan basikal yang direka untuk berlumba atau RALI). Tiba-tiba ada beberapa ekor anjing tiba-tiba menyalak-nyalak dan berlari ke arah saya. Saya sangat ketakutan. Takut digigit anjing. Saya pun kayuh basikal dengan sekuat-kuat tenaga saya sehingga menyebabkan basikal saya hampir mengalahkan kelajuan motorsikal yang sedang dipandu oleh seorang lelaki melayu yang merasa pelik dengan kelajuan basikal saya itu sehingga menyebabkan dia berkata ” Wah lajunya!!!” [T= One day, may night (I forgot, night or daytime but more strong feel that the incident happen at night), I pedal a bicycle  (not bicycle which be creation for sport or rally). Sudden exist several dogs that suddenly bark repeatedly and ran toward me. I in very frightened. Frightened if dog bite. I pedal the bicycle by my most energy power  until cause my bicycle almost defeat motor cycle speed which a malay male use it who feel strange about my bicycle speed until cause he said “Wow very fast!!!]. Jika melihat kelajuan motorsikal itu, mustahil ada manusia dapat menyamai  atau hampir menyamai kelajuan motorsikal itu tetapi saya dapat melakukannya. Jadi, benarlah dalam tubuh manusia ada potensi luarbiasa!!! MASYAALLAAH!!  Astagfirullaaah. Alhamdulillaaah. Saya bukan nak bermegah-megah dengan peristiwa aneh tetapi saya ceritakan untuk membuktikan bahawa PERKARA DI LUAR ILMU LOGIK MEMANG DAPAT TERJADI!!! [T= If value the motor cycle speed, impossible exist person can make same or almost same with that motor cycle speed but I did it. So, true about in human being’s body has extra-ordinary potentiality!!! MASYAALLAH!!! Forgive me hi Allah. Whole praise for Allah. I did not want to boast with my strange history but I tell the story for give evidence that MATTER WHICH OUT OF LOGIC KNOWLEDGE INDEED CAN HAPPEN!!!

Satu ketika saya di dapur. Saya dekat pintu dapur yang terbuka. Hanya pintu grill dapur ditutup. Tiba-tiba seekor burung gagak dewasa dikejari oleh 4 ekor burung gagak. Burung gagak itu terbang ke tanah lalu dibelasah oleh 4 ekor burung gagak tersebut , berkali-kali kena belasah. Saya sangat simpati terhadap gagak itu [T= One time I was at kitchen. I stand nearby kitchen door which open. Only kitchen grille door is closed. Sudden a adult crow be chase victim by 4 crows, get flog repeatedly. I feel sympathize to the crow].

Satu ketika saya berkayuh basikal ke tempat kerja saya. Tiba dekat tempat kerja, kelihatan banggunan-banggunan yang rosak dirempuh ribut . Pokok sebesar pelukan orang dewasa  tumbang, pagar batu masjid rebah ke bumi kerana pukulan ribut. Namun banggunan tempat saya kerja tiada kelihatan cacat sedikitpun. Banggunan itu milik orang melayu dan ada surau yang besar. Banggunan-banggunan lain di sekeliling banggunan syarikat tempat saya kerja itu rosak akibat ribut [T= One time I pedal the bicycle to my work place. Arrive nearby work place, look many building broke for storm push roughly. Tree which big same like adult person embrace fall, mosque fence made from stone fall to ground reason storm beat. However the building which be my work place no look break although little. The building belong malay people and exist a big surau in that building. Other many building around the building which become company where I work broke reason storm].

Saya pernah melihat sebuah kereta yang dipandu sangat laju sehingga menghasilkan percikan api pada dekat tayar. Tak aneh yang ini? Yalah tu…? [T= I ever saw a car which move very fast until cause fire sprinkle at a tyre. Never odd about this? The yes…?]

Click here to see menu side bar again

Advertisements

“ISTIDRAJ?”> Oleh Lipur-lara Waris Tamingsari

Hi, Hai, I am Barrack Obama. Bee prefer my hair .

Hi, Hai, I am Barrack Obama. Bee prefer my hair .

ANAJIB merasa malas sangat nak bangun. Dia meramas-ramas perutnya. Sakit yang normal , terjadi kepada setiap insan di seluruh dunia setiap hari. Matanya merah berair, menahan agar jangan benda itu keluar. Dia menekan butang alarm khas. Tiba-tiba satu bahagian lantai yang berbentuk bulatan terbuka . Satu benda datar bulat dan pipih ditolak oleh satu batang besi sebesar tiang lampu jalan. Di atas benda itu 5 orang lelaki . Benda datar bulat itu kini telah naik dan separas lantai. 5 orang lelaki itu segera mengangkat ANAJIB . Mereka memikul Anajib. Membawa ke satu tempat yang istimewa! SEBUAH bilik.  Anajib kemudian tidak disentuh lagi oleh lelaki-lelaki itu. Dia segera masuk ke bilik itu. Kesemua lelaki itu pergi meninggalkan dia. Di bilik itulah , Anajib mengeluarkan sesuatu yang panjang dari satu lubang. Ahhhh, lega rasanya. Perutnya kembali selesa. Dia menekan butang khas. Tiba-tiba bilik itu bergerak naik ke atas , ke puncak Banglo yang setinggi 11 kali lebih tinggi dari Menara Kembar Petronas di Kuala Lumpur. Bilik itu sebenarnya lif istimewa yang naik ke puncak banggunan yang merupakan rumah Anajib yang sangat mewah luarbiasa. Lif itu jugalah jamban dia , tempat dia berak tadi. 5 lelaki itu berjawatan khas iaitu bertugas untuk membawa Anajib ke jamban jika Anajib malas nak pergi ke jamban!!!!

barrack obama toilet paper

Bayaran upah membawa Anajib ke jamban ialah RM999.99 sen seorang sehari. Kalau basuh jubur Anajib pula atau basuh berak Anajib pula, harganya 3 kali ganda untuk seorang sehari. Kadangkala Anajib malas basuh ponggong dan dubur lepas berak. Nasib baik ada Tukang-Tukang Cuci Dubur.  Anajib melihat persekitaran yang indah di sekeliling banglo dia itu. Dia menggunakan telescope untuk memerhatikan alam sekitar. Selepas puas pandang alam sekitar, Anajib pasang lagu Elvis Presley  sambil menyanyi ala Elvis dan menari tarian Masturbate Rotate Dance, tarian yang dicipta oleh dia.

Masturbate Rotate Dance Style???

Masturbate Rotate Dance Style???

 

Oh laparlah pula. Anajib menekan satu butang khas . Tiba-tiba muncul meja makan yang keluar dari bawah lantai. Meja itu kelihatan tiada apa-apa di atasnya . Anajib tekan satu butang di tepi meja itu. Tiba-tiba ada bahagian permukaan meja itu terbuka dan keluar benda empat segi yang menyimpan makanan yang masih panas dan segar, resepi yang pelik-pelik tapi enak sekali. Juga muncul tempat minuman dari meja itu. Tiba-tiba azan kedengaran dari jauh. Anajib dengar tetapi dia cuba memekakkan telinga dia. Atas meja itu ada gambar wanita cantik telanjang seratus-peratus. Anajib tekan butang “watch tv” pada meja itu. Tiba-tiba keluar tv meja yang terus memainkan rakaman video lucah. Anajib menontonnya sambil makan-minum dan tersenyum-senyum sendirian.

he smile about porn video

he smile about porn video

Tiba-tiba Anajib terasa sesuatu yang panjang bulat telah jadi semakin besar dan tegang. Berdenyut-denyut kote Anajib. Air mazi mengalir deras macam sungai NIL. Ahhh aku tak tahan lagi…. Aku nak …Aku nak…. Aku naaaaaaaaaaaaaakkkkkk….!!!!  Anajib pergi ke satu stor pelik yang ada di puncak banglo dia itu. Dia membuka pintu stor itu hanya dengan menuding jarinya  dengan gaya khas yang dia saja tahu ke arah satu alat penderia. Maka terpamerlah satu pelancar roket tercanggih  di alam ini, hasil kegeniusan luarbiasa Anajib, saintis yang gila seks. Anajib meletakkan pelancar roket itu menghala ke atas dan ke satu arah. Dia menekan butang ” Shoot now”. Peluru pelik itu bergerak laju mengatasi kelajuan cahaya . Kemudian tanpa mengenai apa-apa sasaran, peluru itu meletup. Sebelum meletup, peluru itu mengeluarkan suara yang dapat didengari sejauh 17 kilometer. Suara itu mengatakan ” I NEED SEX NOW!!!”  Anajib melihat arah letupan itu sambil meramas-ramas kote dia. 180 saat kemudian, satu kapal angkasa berbentuk seperti piring terbang datang . Piring itu bergerak di atas puncak banggunan itu dan berhenti di atas seolah-olah tergantung di udara. Tiba-tiba bahagian bawah lantai banggunan itu keluar satu benda empat segi yang menggelembung.

Tilam udara

Tilam udara???

 

Ufo is not exist......

Ufo is not exist……

Tiba-tiba dari bawah kapal angkasa itu jatuh seorang manusia , tepat ke tilam udara itu. Manusia itu ialah wanita tercantik ketika itu yang telanjang bulat. Anajib pun menerkam dan memeluk wanita itu dengan melompat ke arah dia. UFO itu dah pergi jauh dari situ. Selama 8 jam Anajib main dengan wanita itu. Kote dia dah mula melayu. Ehhh apa nii??  Ya Allah!! Menggeletar-geletar. Mereka menjerit-jerit. Tiada sesiapa yang dengar.  Semua butang kecemasan juga tidak berfungsi padahal tidak pernah rosak. Aneh. Keindahan yang dilihat di sekitar juga telah lenyap. Semuanya telah ditelan oleh bumi. Gempa bumi terdahsyat ketika itu tiba-tiba terjadi. Hanya satu banggunan sahaja yang tidak rosak sedikit pun. Banggunan itu ialah MASJID!!!

Only mosque safe from that earthquake

Only mosque safe from that earthquake

Did you know what is ISTIDRAJ????

Did you know what is ISTIDRAJ????

YA, YA, YA, ISTIDRAJ itu ialah apa-apa kenikmatan yang Allah berikan kepada orang kafir, yang tidak percaya kepadaNYA , juga kepada yang percaya DIA ialah Tuhan yang sebenarnya tetapi tidak taat kepadaNYA. Istidraj kecantikan, istidraj kekayaan, istidraj kekuatan tubuh, istidraj kepandaian dan lain-lain lagi. Semua itu diberikan oleh Tuhan, bukan kerana Tuhan mencintai mereka, malah Tuhan membenci mereka sebenarnya, malah istidraj itu sebagai bala juga iaitu agar mereka terus lalai dan tidak bertaubat agar siksaan yang dikenakan nanti semakin bisa dan pedih. ASTAGFIRULLAAHHALA’ZIIM!!!!

Click Here To….????