Gaya Pencetus @ Pencetus Style In Frasa Yang Manisnya Manisan!?!

Frasa Yang Manisnya Manisan ialah  contoh kandungan Baitan Yang Lunak Merdu. Baitan Yang Lunak Merdu pula ialah contoh kandungan Aksara Yang Indah Bergemerlapan. Aksara Yang Indah Bergemerlapan pula ialah contoh kandungan Ungkapan Yang Mengharumi. Ungkapan Yang Mengharumi pula ialah contoh kandungan The Mind Of Kill Root Problem. The Mind Of Kill Root Problem pula ialah contoh kandungan The Theory Of Di Persimpangan Kutub. The Theory Of Di Persimpangan Kutub pula ialah contoh kandungan Gagasan Di Persimpangan Kutub. Gagasan Di Persimpangan Kutub pula ialah contoh The Sensor Of The Truth yang wujud di dunia, yang menjadi alat pencari dan penentu ajaran ISLAM TULIN, ASLI DAN SEBENAR. Justeru, Gagasan Di Persimpangan Kutub ialah contoh sumber ajaran ISLAM TULIN.

Kiriman kali ini ingin membicarakan tentang beberapa contoh penggunaan pencetus, contoh penggunaan pencetus yang dikaitkan dengan teori DPK atau dengan The Mind Of Kill Root Problem.

Yang dimaksudkan dengan Root Problem itu ialah “Sesuatu yang dilihat menjadi masalah utama atau terakhir yang menyukarkan atau menghalang pembuatan keputusan atau yang menyebabkan keraguan, ketidak-pastian, yang meletakkan kemungkinan, yang menyebabkan syubahat, yang menghalangi timbul kepercayaan, keyakinan , menghalang penggunaan maklumat atau pengetahuan”.

Ketiadaan dalil, bukti atau petunjuk sering menjadi contoh ROOT PROBLEM dalam kehidupan harian manusia. Ini menghalangi penggunaan sesuatu data, informasi atau pengetahuan akibat ketidak-wujudan kepercayaan atau keyakinan tentang benar dan salah sesuatu maklumat itu. Bila ini terjadi, keputusan muktamad tidak dapat dibuat. Maka, sesuatu proses atau gerakerja atau aktiviti luaran dan dalaman tidak dapat dibuat atau tidak wujud.

Teori DPK bukanlah menyatakan hanya gagasan DPK menjadi sensor of the truth. Kita boleh mencari lain-lain sensor of the truth yang layak atau boleh menjadi penderia kebenaran.

Jika anda ke kedai buku atau perpustakaan, operasi penanda boleh digunakan. Anda mungkin tidak dapat menggunakan operasi penanda jika anda jahil dan bodoh dalam ilmu dunia & ISLAM. Meningkatkan pengetahuan, memungkinkan anda dapat menggunakan operasi penanda dengan lebih baik. Gagasan DPK melalui prinsipnya, ada menyatakan dalam siratannya tentang kewajipan mempelajari secara keseluruhan al-Quran dan Kutub al-Sittah. Secara siratan ghaibnya juga, ini bermakna gagasan DPK meminta anda agar mendalami apa juga sumber ISLAM dan ilmu dunia yang halal dikaji dan boleh dipelajari.

Beberapa contoh keadaan yang dikaitkan dengan penggunaan pencetus atau diistilahkan sebagai GAYA PENCETUS yang juga merupakan Gaya Teori DPK untuk operasi penanda dan operasi penanda lanjutan atau RBS [Reaction Between Sensor] IALAH:

1= Anda melihat ada buku berjudul  “Jabatan Pendaftar Pertubuhan Meluluskan Penubuhan Persatuan Melayu Murtad” dan anda juga melihat di situ ada buku lain yang berjudul “Kelulusan Penubuhan Persatuan Melayu Murtad Adalah Fitnah Yang Sering Berulangan”. Jika anda penyokong Barisan Nasional, anda mungkin cenderung untuk memilih untuk membeli atau meminjam buku “Kelulusan Penubuhan Persatuan Melayu Murtad Adalah Fitnah Yang Sering Berulangan” tetapi jika anda penyokong parti pembangkang, anda mungkin lebih cenderung untuk  mempercayai dan memilih  buku “Jabatan Pendaftar Pertubuhan Meluluskan Penubuhan Persatuan Melayu Murtad” terutama kerana anda mungkin ada kepentingan politik, mungkin, seperti untuk menang dalam pilihanraya sebagai ADUN [Ahli Dewan Undangan Negeri] ATAU ahli parlimen yang anda dicalonkan bertanding di situ. Walaubagaimanapun, untuk membuat pemilihan, anda perlu bersifat Di Persimpangan Kutub atau menggunakan kaedah seperti pencetus atau teori DPK. Orang yang bersifat ini atau menggunakan kaedah DPK, mereka mungkin meminjam atau membeli kedua-dua buku itu.  Malah, hal ini lebih menggalakkan dibuat jika operasi penanda, contohnya maklumat ringkas tentang kedua-dua buku tersebut menunjukkan dalil, bukti dan petunjuk yang kelihatan sama kekuatannya atau kedua-duanya kuat tetapi tidak tahu yang mana yang menang [boleh dipercayai] atau adakah kebenaran, ketepatan dan kesalahan fakta juga ada dalam kedua-dua buku itu. Maka, sesuai dengan pencetus “teknik pengumpulan”, anda mengambil kedua-dua buku itu untuk membuat operasi RBS di rumah. Di rumah pula, anda mungkin melihat semula operasi penanda atau membuat penanda lanjutan. Untuk membuat operasi RBS, ingat juga The Mind Of Truth Sensor untuk mencegah atau menghapuskan I Key lamp adD. 

Kita memperhatikan sesuatu kandungan untuk ditentukan Status Nilai Boleh Percaya huraiannya [SNBP Huraian]. Walaubagaimanapun SNBP Keseluruhan tidaklah berdasarkan sumber yang mana lebih banyak SNBP Huraiannya yang benar kerana tujuan kita yang utama atau sebenar atau terakhir ialah menyelesaikan akar masalah yang utama iaitu adakah  wujud dalil atau bukti atau petunjuk yang menang yang meyakinkan bahawa pihak tersebut berkata benar. Atau akar masalah ialah pihak yang mana berkata benar iaitu yang menafikan meluluskan pertubuhan murtad atau yang mendakwa pertubuhan itu meluluskan. Sekiranya akar masalah ini tidak dapat dicantas, maka gunakan pencetus cautious sebagai tindakan atau sikap anda . Contohnya, tidak mempercayai mana-mana pihak.

Gaya pencetus di atas ialah pencetus digunakan untuk mencari  SNBP Keseluruhan yang bersifat siapa yang benar dengan mencari petunjuk terkuat atau yang menang, bukan dianggap menang berdasarkan jumlah SNBP Huraian siapakah yang lebih banyak nilainya atau yang lebih dipercayai atau snbp huraian siapakah yang lebih banyak menang.

Justeru gaya di atas dinamakan sebagai  “Cantas Dengan Kebenaran Dijumpai @ Dicari”.

2= Katakan anda ingin membeli KAHELIP. Hanya ada dua syarikat yang membina kahelip . Anda ingin memilih, sama ada membeli kahelip syarikat A atau B. Root Problem hal ini ialah Kahelip syarikat manakah yang paling berkualiti. Anda pun pergi ke syarikat-syarikat tersebut untuk menjalankan operasi penanda. Penanda yang anda buat sendiri itu ialah pertanyaan ini:

Yang mana paling laju?, Yang manakah paling selesa? Yang manakah lebih lengkap system keselamatannya?, Yang manakah paling murah tetapi berkualiti? Yang manakah paling tahan lasak dan lebih jimat petrol? Yang manakah mempunyai tempoh jaminan lebih panjang?. Katakanlah hasil operasi penanda yang anda telah buat itu menunjukkan perbandingan seperti berikut [nota: hasil perbandingan ini menunjukkan nilai boleh percaya huraian pra “Reaction Between Sensor” yang akan dibuat di rumah dan boleh dicampurkan dengan hasil perbandingan yang akan dibuat di rumah. Penyelesaian Root Problem ini memerlukan jumlah nilai boleh percaya huraian yang lebih banyak untuk membuat keputusan memilih melainkan root problem yang anda tentukan ialah “Adakah ciri-ciri yang saya tetap hendak juga ada terdapat pada kahelip tersebut”]:

Katakan operasi penanda menunjukkan Kahelip syarikat A lebih banyak nilai boleh percaya huraiannya. Jika operasi penanda sudah memadai untuk membuat pemilihan, tidak perlu RBS [Reaction Between Sensor] di rumah. Mengenai root problem “ciri yang tetap dikehendaki”, mungkin difikirkan semula semasa RBS. Katakan, hasil Nilai Boleh Percaya Keseluruhan menunjukkan bahawa Syarikat A mempunyai LEBIH BANYAK NILAI Boleh Percaya Huraian , contohnya SNBP Keseluruhan : A>B= 9 tetapi ini dari segi amnya, dari segi khas pula SNBP Keseluruhan: B>A=3 iaitu ciri yang tetap dikehendaki iaitu:

1= Dari segi system keselamatan kahelip

2=Keselesaan

3=Tempoh jaminan

Gaya pencetus yang berdasarkan jumlah ” SNBP huraian yang lebih banyak dianggap menang atau keputusan muktamad yang benar ” dinamakan sebagai “Gaya SNBP Huraian lebih banyak”. Ini dapat dibahagikan seperti berikut:

Gaya SNBP Huraian lebih banyak pra RBS

DAN

Gaya SNBP Huraian lebih banyak RBS

Kedua-dua gaya di atas dapat dibahagikan pula kepada keadaan seperti berikut:

Gaya Penentuan Khas Pra RBS

DAN

Gaya Penentuan Khas RBS

Gaya Penentuan Khas iaitu ciri atau keadaan pemilihan atau jumlah nilai SNBP huraian yang sebenar dijadikan nilai untuk membuat keputusan muktamad yang harus lebih banyak menang atau lebih banyak nilainya. Dalam contoh di atas GPKh [Gaya Penentuan Khas] ini ialah tiga perkara yang menjadi ciri yang tetap dikehendaki yang mungkin dikesan ada semasa operasi penanda atau semasa operasi RBS.

Maka menyalak lagilah serigala

Dipuncak dunia malam mengambang bulan

berkata ia:

kalau memilih warna coli

kalau tak pilih pun

tak mengapa

sebab semuanya coli juga

maka SNBP Keseluruhan engkau ialah

set nul atau mungkin dengan GPKh

Aku sudah ada bulu

itu seperti bajuku

berganti bajuku berganti bulu

yang tumbuh baharu

namun hiasan ruh itu

keimanan yang cantik tetap teguh!!

3= Gaya Nilai Boleh Tolak/GNBT:

Ini ialah sesuatu keadaan yang sebenarnya tidak mengapa jika tidak memilih kerana tidak akan mendatangkan masalah atau bahaya atau kerugian jika tidak memilih atau jika tidak menentukan SNBP huraian dan keseluruhannya? Contoh hal ini ialah seperti yang dinyatakan dalam sajak yang disalakkan oleh serigala di puncak dunia di atas iaitu tentang pemilihan warna coli.

4= Gaya Pencetus Menaik Tiba/GPMT:

Sesuatu penilaian sebelum penilaian keseluruhan atau selepasnya dianggap salah atau kurang tepat atau dianggap perlu diubah kerana nilai pencetus seperti yang lebih rendah/lebih tinggi atau yang dianggap tidak dapat menyelesaikan ROOT PROBLEM berkenaan didapati mempunyai nilai lebih tinggi pula atau didapati dapat menyelesaikan root problem atau pencetus tersebut mempunyai tanda bahawa ia mungkin dapat menyelesaikan root problem. Ia seperti secara tiba-tiba mengubah penilaian semasa. Pencetus itu mungkin satu sahaja atau mungkin satu keadaan berstatus nilai boleh percaya yang tiba-tiba dilihat mengalahkan semua keadaan nilai yang lain!!!

5=Gaya Pencetus Penentu Sah Cetusan/GPPSC:

Ini sama ada penilaian pada masa operasi penanda atau RBS juga. Ini ialah keadaan untuk mengenal-pasti petunjuk apa yang boleh dan halal serta menasabah digunakan untuk dikaitkan dengan sesuatu perkara atau root problem itu. Seperti petunjuk yang menunjukkan sesuatu pencetus itu tidak boleh terlibat dalam operasi pembunuhan root problem. Atau yang membatalkan pengesahan boleh terlibatnya. Ini mungkin menghapuskan sesuatu nilai boleh percaya atau menghilangkan status nilainya, menjadi tidak berstatus nilai. Sebagai contoh, anda ingin mencari iPhone anda yang hilang. Seorang kenalan anda mencadangkan petunjuk-petunjuk berikut untuk mengesan kedudukan iPhone anda iaitu:

1= Dengar apa bomoh cakap

2=Cari orang yang disyaki mencuri iPhone itu

3=Guna aplikasi pengesan iPhone

Anda mempunyai dalil mengapa  hanya hal ketiga di atas boleh dianggap sebagai alat yang mencetuskan nilai. Keterlibatan pencetus-pencetus baru yang disahkan mungkin juga terjadi

6= Pencetus Berulangan:

Pencetus mungkin digunakan semula lebih daripada sekali atau berkali-kali seperti penggunaan mikroskop yang diulangi kerana mungkin ada kesilapan penilaian. Pencetus cautious mungkin mendorong pengulangan.

7=Pencetus Penilai Dinilai:

Yang menilai mungkin dinilai juga oleh apa yang penilai menilainya

8=PENCETUS PENGANTARA:

Seperti pencetus yang menilai dua sumber atau lebih daripada itu. Contohnya, Bila  sumber A gagal menilai sumber B iaitu gagal memberikan nilai keseluruhan, sumber C  membantu sumber A. C ialah pengantara.

9= PENCETUS CAUTIOUS:

Pencetus cautious mungkin mendorong penamatan operasi penyelidikan & mencadangkan  sikap terakhir paling minima boleh dibuat.

10=Gaya Darurat Pencetus/GDP: 

Gaya ini ialah seperti penggunaan Pelepasan Istimewa seperti masih menggunakan ajaran bermazhab ketika masih berazam akan membuat penyelidikan untuk mencari Islam Tulin atau masih berazam akan menyiasat tentang ajaran mazhab yang dianutinya dengan seperti mencari dalil-dalil yang menang. Hal ini dijelaskan lebih lanjut dalam Sejauh Manakah Gagasan DPK….!

Lihat Juga “Sentuhan Yang Menggetarkan Jiwa yang juga jadi kandungan Frasa Yang Manisnya Manisan.

Advertisements

Perbincangan Keagamaan Dunia & Examples That Give Evidences Only ISLAM A True Religion!!! > Oleh Tinta Emas 7 Samudra

BerdoaKetikaSujudDALAM solat!!!

BerdoaKetikaSujudDALAM solat!!!

HALAMAN INI TELAH DIEDIT SEMULA UNTUK DITAPIS PADA 11 MEI 2014:

 

PERBINCANGAN KEAGAMAAN DUNIA & EXAMPLES THAT GIVE EVIDENCES ONLY ISLAM A TRUE RELIGION!!!:- Umat ISLAM dituduh pengganas. Ajaran Islam dituduh ajaran yang membenarkan keganasan dan kezaliman. Nabi Muhammad tidak pernah mengajar begitu. Allah yang Maha Penyayang tidak pernah menghalalkan kezaliman. Kesederhanaan itu bukanlah yang terletak di tengah-tengah , dapat diukur dengan pembaris. Kesederhanaan itu ialah ISLAM TULIN.

Sangat penting diadakan pusat penerangan khas iaitu pusat untuk kefahaman ISLAM TULIN di mana orang-orang kafir di seluruh dunia dijemput hadir. Pusat ini dibuka setiap hari. Masuk percuma. Pusat ini juga dicadangkan mempunyai perpustakaan . Orang bukan Islam boleh meminjam buku ini dengan syarat. Pusat ini tempat perbincangan mengenai ISLAM . Pensyarah yang kekal berkhidmat di pusat ini dan pensyarah jemputan MESTILAH yang bersifat DI PERSIMPANGAN KUTUB. JUSTERU, PERPUSTAKAAN PUSAT ini mestilah bersifat Di Persimpangan Kutub.

Kalau Presiden USA atau Amerika, Barrack Obama menuduh ISLAM sebagai agama yang membenarkan keganasan, maka pergi culik dia , tangkap masuk ke dalam guni berlubang (lubang supaya dia dapat bernafas). Lepas tu, helikopter bawa dia ke pusat penerangan ISLAM ini. Buka ikatan yang mengikat Obama. Suruh dia dengar baik-baik apa yang pensyarah nak cakap. Kalau Obama ada apa-apa pertanyaan tentang ISLAM, dia boleh guna mikrofon.

Kalau ada orang atau pemimpin ISLAM yang kata ISLAM dah tak sesuai dengan zaman, tangkap dia, masukkan juga ke dalam guni? Dengan menggunakan alat pelontar batu [manjanik?] (seperti yang anda lihat pada zaman berkuda dulu), letakkan guni itu ke atas papan itu. Pukul satu bahagian papan agar bahagian papan yang ada guni di atas itu naik dengan pantas supaya papan itu melontarkan pemimpin itu ke pusat penerangan ISLAM.

Kalau orang yahudi, pemimpin mereka, guru agama mereka menuduh ISLAM tak baik,  bawa mereka ke Pusat Penerangan Islam .

Pusat DPK juga boleh berfungsi untuk mengkaji peraturan antarabangsa dan menentukan peraturan antarabangsa yang diredhai oleh ALLAH AZZAWAJALLA. Berteriaklah kita macam tarzan untuk memanggil sebilion orang ISLAM yang baru masuk ISLAM yang mengatakan bahawa mereka menemui keindahan dan ketenangan hidup setelah masuk ISLAM.  Minta Obama atau lain-lain bahlul tentang ISLAM agar berkenalan dan berbincang dengan yang sebilion ini.

APAAAAAAAAA??!!!  Obama masih tak percaya…. Wahai Barrack Obama, Wahai Israel, Wahai NATO, wahai pemegang kuasa veto, Wahai Tentera Amerika yang rasa Mereka sahaja yang kuat, Wahai orang-orang gila di seluruh dunia,….. Tidakkah engkau mengetahui bahawa Muhammad itu tak tahu menulis dan membaca?? Budak 6 tahun pun lebih pandai menulis daripada Muhammad. APAKAH kamu semua tak tahu JIBRAILlah yang mengajar nabi Muhammad membaca dan menulis dan Jibraillah yang mengajar ISLAM kepada NABI MUHAMMAD. Jadi, mustahillah al-quran dicipta oleh nabi MUHAMMAD. Justeru, mustahillah ISLAM dicipta oleh Nabi Muhammad.

Apaaa kamu semua masih tak percayaaa!!!??????? Mustahillah saintis-saintis kamu tidak pernah menemui banyak perkara yang membuktikan al-Quran dan hadis nabi Muhammad itu benar. Bila al-Quran menerangkan madu lebah itu boleh jadi ubat, saintis kamu mengatakan benar. Tak mungkin nabi Muhammad tahu itu kecuali daripada Tuhan YANG MAHA MENGETAHUI JUGA. Bila al-Quran kata ada jin wujud dan ada bangsa kamu nampak, tak mungkin itu nabi tahu ada kecuali daripada Tuhan juga, wahyu. Bila nabi memberitahu tanda-tanda kecil kiamat , semua tanda ini telah pun terjadi, tak mungkin kerana nabi mengagak sahaja atau mereka cerita. Tentulah daripada Tuhan. Jadi, benarlah ISLAM itu bukan ciptaan NABI Muhammad.

Kalau kamu semua masih tak percaya, cuba kamu serang kaabah???  Kamu pasti melihat perkara pelik terjadi yang menghalang kamu menyerang kaabah. Bukankah ini sudah cukup untuk membuktikan bahawa agama yang benar itu hanyalah ISLAM. Tuhan yang sebenar itu hanyalah ALLAH S.W.T.

This image tell us that :- Astronaut found that earth planet emit or produce a radiation from "kaabah" at masjidilharam and this is infinite without end. This give evidence that what Allah (GOD) said in al-Quran is true. Allah said that kaabah is a centre for human and non-muslims still not believe ISLAM as true religion although the evidences happen. So, you (readers of this DPK blog), please think about it now!!!!

This image tell us that :- Astronaut found that earth planet emit  a radiation from “kaabah” at masjidilharam and this infinite . This give evidence that what Allah (GOD) said in al-Quran is true. Allah said that kaabah is a World centre for human and non-muslims still not believe ISLAM is a true religion although the evidences happen. So, you (readers of this DPK blog), please think about it now!!!!

Masih tak percaya bahawa ISLAM itulah yang benar? Bahawa Allah sahaja Tuhan yang sebenar? Wahai AMERIKA, WAHAI ISRAEL, WAHAI ORANG GILA DI SELURUH DUNIA,… Cuba buka kedua-dua matamu sebesar-besarnya. Lihatlah telaga zam-zam itu. Tidak pernah kering sejak berabad-abad lamanya. Sebab zam-zam itu terpancar dari tanah yang dipukul oleh nabi ISMAIL, anak nabi Ibrahim. MAKA BENARLAH  AIR ZAM-ZAM ITU MUKJIZAT DARIPADA ALLAH. MAKA BENARLAH ISLAM AGAMA YANG BENAR DAN ALLAH IALAH TUHAN YANG MAHA ESA DAN BENAR. TUHAN yang tidak beranak dan tidak diperanakkan.

APA KAMU SEMUA MASIH TAK PERCAYA BAHAWA TUHAN YANG SEBENAR IALAH ALLAH YANG DISEMBAH OLEH ORANG ISLAM???? Kamu semua perlu keluarkan syaitan gila yang merasuk akal ,minda, hati ,perasaan kamu semua……………………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Click more up to see again MENU: MORE UP

USA armies rape Dr. Aafia Siddiqui everyday at Bagram prison?: http://btmmari.blogspot.com/2013/01/dr-aafia-siddiqui-dirogol-disiksa-dan.html

https://malaysia.video.search.yahoo.com/video/play?p=rape+afia+siddique+at+guantanamo+prison&vid=d9223417a36748ad0e19968a4aab5c9f&l=00%3A25&turl=http%3A%2F%2Fts3.mm.bing.net%2Fth%3Fid%3DVN.608007334482019754%26pid%3D15.1&rurl=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DtGOZferbjPs&tit=Dr.+Afia+Siddique%26%2339%3Bs+short+clip+before+kidnapping+by+CIA+%26+FBI+agents+from+Pakistan+karachi&c=3&sigr=11at1urbm&sigt=12usnv88v&ct=p&age=0&fr=yfp-t-739&tt=b

https://malaysia.video.search.yahoo.com/video/play?p=rape+afia+at+bagram+prison&vid=abcad7803e12da728d67e848f268984d&l=2%3A19&turl=http%3A%2F%2Fts4.mm.bing.net%2Fth%3Fid%3DVN.608008468349323207%26pid%3D15.1&rurl=http%3A%2F%2Fwww.dailymotion.com%2Fvideo%2Fxn3j1v_bagram-escapees-reveal-how-aafia-was-treated-in-prison-www-keepvid-com_news&tit=Bagram+Escapees+reveal+How+Aafia+was+treated+in+Prison+%5Bwww.keepvid.com%5D&c=12&sigr=13je3933n&sigt=12897ilmb&ct=p&age=0&fr=yfp-t-739&tt=b

GAMBAR FOTO WANITA YANG KONONNYA DIKATAKAN DIROGOL 17X SEHARI TELAH DIHAPUSKAN OLEH SAYA [DIKELUARKAN DARI BLOG DPK] KERANA WAJAH DIA TIDAK MENUTUP AURAT [TIDAK MEMAKAI JILBAB]. Walaubagaimanapun, proses penapisan blog DPK ini masih belum selesai.