Bahaya Informasi Diri & Uji Deria Telinga Anda Di Sini By Lipur-lara Waris Tamingsari

Author Of This Article is The Symbol Of U'zlah

Author Of This Article is The Symbol Of U’zlah

Anda sedang menikmati secawan kopi radix keluaran HPA industries. Tiba-tiba Internet Phone anda berbunyi. “Asalamualaikum. Ini encik Zakarria ya?” “Ya, saya.” “Saya Soros Putin daripada Arab Malaysian Bank . Encik Riazakar ada membuat pinjaman peribadi AM bank sebanyak RM999999.99 dengan tempoh bayaran balik selama 25 tahun. Encik telah bersetuju menjadi penjamin….” ” Eh! Nanti dulu, saya tak kenallah orang yang bernama Riazakar ni! Saya tak ada jadi penjamin kepada sesiapa pun! Nak beli coli terpakai yang koyak-rabak untuk bini saya pun saya tak mampu. Tak akanlah saya gila nak jadi penjamin!! Awak ni menyamar jadi kakitangan bank AM bank ya?!!” “Sabar encik. Sabar.  Jangan marah. Saya memang staf AM bank. Saya telefon encik ni sebab pada borang permohonan pinjaman encik Riazakar ni ada tandatangan persetujuan encik untuk jadi penjamin.” “Bagaimana saya boleh sabar!? Orang yang bernama Riazakar ni dah tentu pembohong. Yang saya hairan daripada siapa dia dapat nombor telefon saya. Sudah tentu tandatangan di ruangan penjamin itu tandatangan yang direka sendiri oleh penipu ini!!! Awak jangan buang masa sayalah. Saya banyak kerja nak buat. Kalau awak telefon saya lagi, saya buat repot polis. Ada faham?” “Maafkan saya encik. Sekarang baru saya tahu hal yang sebenar. Saya akan beritahu pihak atasan AM bank. Nasib baik AM bank belum meluluskan pinjaman peribadi orang yang bernama Riazakar ni. Kalau lulus, mahu bangkrap AM bank dibuatnya.” “AM bank kena ambil tindakan mahkamah terhadap penipu ni sebab jika tak buat begini, dia akan pergi ke bank lain pula untuk buat pembohongan lagi. Bank Negara mestilah buat undang-undang mewajibkan penjamin dan peminjam datang bersama-sama ke bank untuk buat permohonan pinjaman. Jika tak buat begini, inilah yang terjadi. FAHAM!!??!!” “Ya,maafkan saya lagi. Pendapat encik memang sangat benar dan patut dipersetujui.” Lalu anda mengOFFkan IPhone anda.

PERHATIAN; Kisah yang seperti di atas pernah dialami oleh seseorang dalam  kisah yang benar= Orang itu tidak pernah jadi penjamin untuk orang yang buat pinjaman AM bank tetapi wanita (staf AM bank) itu banyak kali menelefon dia walaupun dia kata dia tak kenal orang yang dimaksudkannya. Dia kata kalau staf AM bank itu  telefon dia lagi, dia akan buat repot polis. Barulah staf itu tak telefon dia lagi . Terbaru, pada tahun 2013, mak dia pula jadi mangsa. Seorang lelaki yang mengatakan dia dari AM bank menelefon nombor telefon mak dia. Dia yang menjawab dan mengatakan tak kenal WANITA yang ada buat pinjaman bank itu dan ibu dia tak ada kaitan dengan WANITA  yang meminjam itu . Dia meminta nombor telefon ibu dia dikeluarkan dari computer AM bank dan staf bank yang menghubungi itu setuju. Ibu lelaki itu tidak pernah bekerja. Hanya suri rumah!!

Kesimpulan: Modus-operandi penjenayah, penipu ini sangat merbahaya. Mungkin juga ada pihak bank yang bersyubahat sebab hendak menyelamatkan bank yang hampir BANKRAP. Justeru segala maklumat anda haruslah sedaya-upaya anda jadikannya privasi walaupun anda fikir maklumat itu tidak mengapa terdedah. Jangan berikan maklumat seperti berikut kepada sesiapa pun kecuali terpaksa dan betul-betul perlu atau boleh:

NAMA ANDA

ALAMAT ANDA

NOMBOR TELEFON ANDA

ALAMAT EMEL ANDA

FOTO DAN PELAN RUMAH ANDA

NOMBOR PLAT KENDERAAN ANDA

—————————————————

Pihak polis, bank, insuran, Bank Negara, pembuat undang-undang, pusat pengajian , hospital, koperasi, kesatuan dan sebagainya haruslah mencari jalan untuk mencegah seseorang penjenayah menggunakan maklumat mangsanya untuk kepentingan nafsunya dan menyediakan hukuman yang berat. Orang ramai haruslah diberi kesedaran yang berterusan darihal bahaya ini.

Arab Malaysian Bank!!! Look at my nostril!! If you still contact me, I will exhibit my big vagina to all of you!! Then you will get fever in 99 days & 99 hours & 99 minutes & 99 seconds due to see my vagina OR you will not get fever but you will ask, "Why this vagina big?"!!!

Arab Malaysian Bank!!! Look at my nostril!! If you still contact me, I will exhibit my big vagina to all of you!! Then you will get fever in 99 days & 99 hours & 99 minutes & 99 seconds due to see my vagina OR you will not get fever but you will ask, “Why this vagina so big?”!!!

azan subuh Malaya

 

 

ARTIKEL INI AKAN BERSAMBUNG………….

Advertisements

Special Modus-Operandi Telescope By Perintis Minda

Use Block which created to Lock the cupboard as alternative method.

Peringatan Harian ke 13 = Use Block which created to Lock the cupboard as alternative method.

Peringatan Harian ke 14= Cautious!!! Cobra May Come FromToiletDrain.

Peringatan Harian ke 14= Cautious!!! Cobra May Come FromToiletDrain.

Cover Washing Machine before rat, lizard, ...etc go in it.

Cover Washing Machine before rat, lizard, …etc go in it.

 

Perkara luarbiasa dan yang dianggap mustahil terjadi,  telah lazim berlaku di seluruh dunia. Begitu juga perkara yang kita tidak terfikirkan sebelum hal itu terjadi.

Seorang wanita yang entah dari mana , tiba-tiba datang ke rumah. Bertanyakan alamat atau rumah yang ingin dicari lalu PEMILIK rumah membuka pintu. Wanita itu masuk. Tiba-tiba masuk beberapa lelaki ke dalam rumah melalui pintu yang telah dibuka dengan parang panjang. Sebenarnya wanita ini sahabat perompak itu, pura-pura bertanya. Berita di tv malam semalam (25 September 2013) lebih cepat lagi. Iaitu bila pemilik rumah sedang membuka pintu, dia diserang secara tiba-tiba dan tangan pemilik rumah itu diikat .

Lebih merbahaya pencerobohan ikut bumbung dengan membuka bahagian bumbung atau dengan memecahkan dinding yang di atas siling yang juga jadi dinding jiran. Telah ada mesin pemotong grill atau besi yang berkuasa bateri yang senyap, tiada bunyi kuat atau hampir tiada bunyi semasa mesin itu memotong.

Juga telah ada gas pemotong dinding yang boleh memotong dinding batu secara bulat atau lainnya untuk memudahkan pencerobohan. Jenayah begini telah pernah terjadi.

Melarikan mesin ATM kepunyaan bank dengan mengikat mesin itu dan tali ikatan yang disambung dengan kenderaan penarik. Jenayah begini juga pernah terjadi.

Menggunakan ilmu pukau dan ilmu sihir untuk membuat penghuni rumah tiba-tiba mengantuk lalu tertidur atau tidur.

Juga kenderaan yang bergerak senyap setiap malam berhampiran rumah dan penjenayah menunggu peluang menceroboh. Bila penghuni rumah lambat tidur atau tidak dapat dipastikan bila akan tidur sehingga menyebabkan penjenayah yang menunggu mengantuk, kawannya yang baru datang “ditugaskan pula menunggu”. Macam kerja syif  pula.

Mangga dapat dibuka dengan hanya satu pukulan penukul yang tidak terlalu kuat. Saya sendiri pernah melihat orang yang membuka mangga dengan satu kali pukulan penukul. Maka tentu, lebih tidak selamat jika menggunakan mangga bernombor (menggunakan system kod untuk buka)

Pencerobohan dengan mengesan kod pemancar yang membolehkan rumah dibuka dari jarak jauh (berkenaan teknologi rumah pintar) juga dikatakan tidak mustahil terjadi. Ada pula yang mengatakan apabila mesin pembaca kad kredit yang digunakan di kaunter-kaunter bayaran dapat mendedahkan nombor pin kad tersebut. Juga ada yang mengatakan seseorang penggodam password computer dapat mengesan password jika mempunyai pengetahuan computer setaraf Ijazah computer. Seorang lelaki pernah memberitahu sahabatnya dapat mengesan password akaun isteri dia yang dia cuba siasat sama ada menjalinkan hubungan jarak-jauh (melalui facebook) dengan lelaki lain atau tidak.

Juga pernah dinyatakan dalam akhbar bahawa penjenayah memasukkan sesuatu dalam lubang untuk kad atm agar kad atm pengguna mesin itu tersekat. Kemudian , penjenayah akan datang , menyamar sebagai kakitangan bank yang cuba untuk menyelesaikan masalah kad atm tersangkut , tidak dapat dimasukkan ke lubang itu secara sempurna. Penjenayah yang menyamar itu akan mengambil kad atm mangsanya itu. Ada pula modus operandi seperti yang pernah dinyatakan oleh sebuah bank di Malaysia:

Seseorang sedang menggunakan kad atm. Tiba-tiba datang seorang menepuk belakang dia, memberitahu kononnya kad orang yang sedang menggunakan mesin ATM itu terjatuh di belakang orang itu. Ketika orang itu cuba mengambil kad yang terjatuh, sahabat penjenayah (atau mungkin bank itu mengatakan penjenayah yang menepuk itu ) akan segera mengeluarkan kad atm mangsa yang ada dalam mesin kad ATM dan menggantikan dengan kad atm yang palsu atau tidak berguna ke dalam mesin itu. Mangsa tidak menyedari bahawa kad yang terjatuh dan yang berada dalam mesin itu bukan hak mangsa.

Justeru kita mestilah cuba mempunyai daya imaginasi (walaupun imaginasi itu kelihatan gila atau tak logic atau mustahil berlaku) luarbiasa tentang apa yang penjenayah fikirkan dan akan lakukan supaya kita dapat segera menyediakan pula kaedah pencegahan dan cara melawannya. Imaginasi kita itu ibarat telescope yang istimewa untuk mengesan modus-operandi pelik dan luarbiasa yang cuba dilakukan oleh penjenayah.

Contoh imaginasi itu?

Anda menghantar kereta ke bengkel. Semasa anda memerhatikan mekanik itu, mekanik itu mengambil tali luar injin yang baru . Anda lihat memang baru sebab masih dalam bungkusan plastic tetapi bila tiba-tiba anda tidak melihat mekanik itu, segera mekanik itu menyembunyikan tali luar injin itu dan mengambil yang lain yang juga dalam plastic tetapi plastiknya telah dikoyak. Sebenarnya yang ini tali terpakai yang dipasangkan dekat injin kereta anda.

Lebih keji lagi jika bahagian kereta yang bermasalah itu memang betul-betul digantikan dengan alatganti tulin dan dipasangkan dengan sempurna tetapi mekanik itu juga telah merosakkan atau mencacatkan aksesori atau bahagian lain kereta anda tanpa anda menyedari (tentu ketika anda tidak lagi memantau kerja mekanik itu)

Pengalaman-pengalaman saya membuktikan bahawa terdapat bukti-bukti yang menunjukkan mekanik-mekanik tidak jujur dan menipu saya.

Kalau anda memiliki helicopter, pastikan skru pada helicopter itu benar-benar telah ketat. Jika tidak , kipas helicopter akan longgar dan menyebabkan helicopter terhempas ke bumi.

Sebuah van datang ke rumah anda untuk memasang alat penyembur wangian automatic di rumah anda. Anda membuka pintu dan pekerja syarikat itu pun masuklah. Setelah pemasangan dibuat, pekerja itu menerima bayaran daripada anda. Kemudian pekerja itu meninggalkan rumah anda , pergi dengan van. Anda pun mencuba alat penyembur wangian itu. Memang Wangi. Beberapa minit kemudian , mata anda tiba-tiba kuyu dan tidak lama kemudian anda telah pun jatuh pengsan. Van itu tiba-tiba datang semula ke rumah anda dan memecahkan tingkap anda dan mencabut grill tingkap. Seluar dalam anda yang dah koyak pun dicurinya. Sudahlah koyak, dah sebulan tak basuh. Bau? Tak perlu ceritalah. Bila polis menjalankan siasatan, di dapati bahan wangian tersebut tidak diluluskan oleh kementerian kesihatan dan kementerian perdagangan kerana bahan tersebut sebenarnya ialah bahan untuk memengsankan pesakit sebelum pembedahan.

Anda sedang memandu. Tiba-tiba anda melihat ada kenderaan masuk ke parit besar. Anda keluar dari kereta . Anda melihat pemilik kereta luka parah. Anda pun datang ke arahnya untuk memberikan pertolongan. Tiba-tiba kemaluan anda ditendang oleh pesakit tersebut. Anda jatuh. Pesakit segera merampas dompet dan kunci kereta anda . Dia segera masuk ke kereta anda dan memandu kereta anda dengan pantas. Luka di tubuh penjenayah itu sebenarnya ialah luka buatan atau tiruan sahaja. Luka palsu. Kenderaan yang masuk ke parit itu sebenarnya kenderaan yang murah dan banyak rosak yang telah dicuri oleh penjenayah itu.

Tetapi lebih menakutkan ialah jika beberapa pihak bersubahat, berpakat melakukan jenayah. Contoh? Anda sedang berjalan kaki. Tiba-tiba anda di rompak. Anda menjerit. Tiba-tiba datang polis menyelamatkan anda. Polis membawa masuk penjenayah yang digari ke dalam kenderaan polis. Wang dan dompet anda dikembalikan kepada anda. Anda mengira wang anda . Tidak berkurangan sedikit pun. Wah! nasib baik. Wang anda selamat. Anda kemudian pergi ke kedai. Peniaga menggunakan mesin pengesan wang palsu. Peniaga kata wang anda palsu. Anda guna pula wang lain. Wang itu pun dikesan sebagai palsu. Sebenarnya polis itu memang polis sebenar tetapi telah berpakat dengan penjenayah. Polis itu kemudian telah membebaskan penjenayah. Syaratnya penjenayah kena bagi upah dengan memberikan sebahagian wang anda yang dicuri tadi. Penjenayah itu sebenarnya telah mengambil semua wang anda dan memasukkan wang palsu ke dalam dompet anda supaya anda fikir wang anda telah diselamatkan oleh polis tadi. Polis jahat banyak dalam dunia ini? Tidak mustahil!

 

 

 

 

 

 

Syarat Artikel dan Blog Saya (DPK) Tiada Berhakcipta!

SYAHADAT/I eyewitness that no exist GOD except ALLAH & I eyewitness that Muhamad is a God’s messenger

ISTIGHFAR/I pray for get forgiveness from ALLAH

TAAWUZ. Aku memohon perlindungan daripada ALLAH dari syaitan yang direjam/I pray for get protection from ALLAH of devil who get hurl

BISMILLAHIRAHMANIRAHIM/WITH ALLAH’S NAME WHO VERY  GENEROUS AND WHO VERY LOVE

TARIKH: ISNIN 13 MEI 2013. Diedit pada 6 oktober 2013 DAN 11 Mac 2014. Editan terkini pada 20 februari 2015/New edition on 20 February 2015:

SYARAT ARTIKEL & BLOG SAYA DI WEBSITE DPK INI TIADA BERHAKCIPTA!</THE CONDITION ABOUT MY ARTICLE & DPK BLOG HAVE NO COPYRIGHT!

============================================================
Asalamualaikum kepada para pembaca yang beragama ISLAM.  Salawat kita kepada Nabi Muhammad, pelita alam. Sebahagian Intipati larangan iaitu  Rahsia Kehidupan Yang Tertinggi yang terhasil dari Pemikiran saya, HASIL DARIPADA UZLAH SAYA tidak ingin dipamerkan ke dunia./Asalamulaikum to all of muslim readers. Our salawat to prophet Muhammad, world lamp. A part of prohibition content namely The Highest Life Secret which come of my thought, COME FROM MY UZLAH will not display to the world.

 Semua versi saya yang menggunakan website DI PERSIMPANGAN KUTUB Tiada Mempunyai Hakcipta Terpelihara!!!!!!!  Semua manusia di dunia diberi keizinan oleh saya meniru 100% website saya itu tetapi anda tidak boleh membuat penipuan dengan mengatakan kandungan itu berasal daripada anda. Anda juga tidak boleh menyamar sebagai Pelopor Bintang Pertama atau memakai nama-nama pena saya atau gelaran yang saya berikan kepada diri saya seperti The Symbol Of U’zlah. Anda juga tidak boleh melanggari mana-mana syarat, peraturan, akta yang adil yang diperbuat oleh sesebuah pihak dan kerajaan itu yang berkaitan penghasilan informasi dan sebagainya. Walaubagaimanapun, halaman yang dilindungi dengan password MUNGKIN BERMAKSUD ANDA TIDAK Boleh melanggari hakcipta atau mendedah informasinya dan tidak boleh melihat dan membacanya. Hubungi saya untuk kepastian [kalau saya masih hidup & menyedari]. /Whole my version which use DI PERSIMPANGAN KUTUB website Have no copyright protection!!!!!!! Whole human being in the world got permission from me to imitate 100% my website but you cannot make cheat with say the content originally from you. You also cannot impersonate as First Star Pioneer or use my pen-name or my name which I give it to me such The Symbol Of U’zlah. You also cannot contravene any condition, rule, fair act made by any party or government concerning creating information et cetera. However, page which protected by password MAY IS MEAN YOU CANNOT contravene copyright or show the information and cannot see or read it. Contact me for sure [if I still alive & realize].

Sekiranya anda ingin menjadi seorang daripada penyambung versi DPK 51% iaitu sebagai contoh, anda mencipta gagasan DPK versi 52% atau menambah dan mengubah versi 51% [disebut sebagai sumber DPK yang melebihi 51%], maka anda :/If you want to be a person of people who make continuation for DPK 51% version [call as DPK source which more than 51%], hence you:

1= tidak boleh menggunakan nama pena dan gelaran yang khas kepada saya seperti The Creator Of The Sensor Of The Truth. Tidak boleh juga menyamar sebagai saya/cannot use pen-name and special name to me such The Creator Of The Sensor Of The Truth. Also cannot impersonate as me

2= boleh membuat Ubahan dan pindaan YANG tidak menyebabkan  wujud pertentangan atau berlawanan maksud atau JANGAN JADI tidak sama maksud dengan versi asal [=versi saya]/can make change and amendment WHICH not cause objection or opposite meaning exist or DO NOT BE not same meaning with original version

3=  boleh menghapuskan sesuatu kandungan versi asal yang memang salah, kurang tepat/ can delete any content of original version that indeed wrong, not exact.

4= boleh tidak memaparkan kandungan versi asal saya dalam versi anda DAN boleh juga memaparkannya atau hanya memaparkan yang  anda kehendaki sahaja/can did not display my original version content in your version AND can also view or only display what you want.

5= hendaklah menggunakan kaedah di persimpangan kutub yang perlu digunakan atau kaedah yang ada kaitan, perlu dikaitkan atau digunakan. Contohnya menggunakan teknik pengumpulan, merujuk kitab syarah Kutubussittah [kitab yang ada huraian, penjelasan tentang sesuatu hadis shahih agar manusia memahami hadis itu dengan baik], merujuk kitab terjemahan al-Quran yang ada penjelasan tentang makna dan maksud sesuatu ayat al-Quran. Harus ingat kitab syarah hadis shahih dan kitab terjemahan al-Quran itu hendaklah dipastikan selamat daripada serangan Racun Destroy With [pensabotajan musuh Islam dan orang fasik dan jahil] terlebih dahulu sebelum boleh menggunakannya sebagai sensor of the truth/want to use Di Persimpangan Kutub method that need to use or relevant method, need be related or use it. The sample use collection technique, refer syarah Kutubussittah book [book that has description, explanation on any shahih hadith so that human being understand about that hadith nicely], refer al-Quran translation book that has explanation about meaning and meaning explanation on any sentence of al-Quran. firstly,need to remember that syarah hadith shahih book and al-Quran translation book need get sure safe from Destroy With Poison attack [Islam enemy sabotage action and evil and ignorant people] before can use it as the sensor of the truth.

6= hendaklah difahami maksud sebenar terhadap “kewujudan versi baru Di Persimpangan Kutub boleh mengabaikan intipati asas dan siratan dalam versi lama atau versi yang lebih awal”. Apakah maksud sebenar “mengabaikan ini”? Pengabaian ini bermaksud tidak perlu melihat versi lama kerana kandungan dalam versi lama itu ada semuanya dalam versi baru dan juga bermaksud melupakan kandungan lama yang memang salah, kurang tepat, salah tafsiran dan sebagainya. Bukan bermakna melupakan atau bukan bermakna tidak memperdulikan intipati yang memang benar, memang tepat terutama intipati yang jika diabaikan, atau yang jika dianggap bukan intipati DPK versi pengasas DPK AKAN MENYEBABKAN SESEORANG ITU TIDAK LAYAK DIANGGAP BERADA DALAM GOLONGAN 51% ATAU GOLONGAN 51-75%/like to understand true meaning on “Di Persimpangan Kutub new version existence can neglect basis and siratan content in old version or version that more early. What real meaning “neglect this”? The negligence is mean not need see old version because the content in old version which indeed wrong, not exact, wrong interpretation et cetera. Is not is mean forget it or is not is mean never care about content that indeed true, indeed exact mainly on content which if neglect it, or which if treat it as not content of DPK founder version WILL CAUSE SOMEONE NEVER ELIGIBLE STAY IN GROUP 51% OR GROUP 51-75%.

7= Blog Di Persimpangan Kutub tidak boleh dijual. Saya pemilik blog DPK tidak mengizinkan blog ini atau kandungan blog ini dijual. Saya tidak mengizinkan hingga kiamat. BLOG DPK bukan blog perniagaan/ Di Persimpangan Kutub Blog cannot for sale. I as the owner of DPK blog never permit this blog or this blog content for sale. I did not permit it until doomsday.DPK BLOG is not business blog.

 
SEKIAN MELAINKAN ADA KEPERLUAN EDITAN. TERIMAKASIH./THAT MUCH EXCEPT HAS NEED EDITION.THANK YOU

YANG MENAIP,/WHO TYPED,

The Creator Of The Sensor Of The Truth

The Pioneer Of The SENSOR Of The TRUTH

Pelopor Bintang Pertama Dunia/World First Star Pioneer

The Symbol Of U’ZLAH

Pengasas Gerakan Revolusi Di Persimpangan Kutub/The Founder Of Di Persimpangan Kutub Revolution Movement

TINTA EMAS 7 SAMUDRA!

TINTA EMAS 7 SAMUDRA!

Panji-Panji Halimunan

Panji-Panji Halimunan

Sinaran Iffah

Sinaran Iffah

Jeritan Seantero Dunia

Jeritan Seantero Dunia

rajahbahagianotakPerintis Minda/Mind Pioneer

Busuk Ketiak dan Kentut kau, jussteruuu, mari balik ke rumah untuk mandi. /Your armpit and fart are unfragrant,therefore, let’s go home for bathe.

 

ONE MADNESS!!!

https://dipersimpangankutubfrompioneerofdpk.wordpress.com.w3snoop.com/ 

*#####################################################*