Emergency Message To Justice Party (=Parti Keadilan) & Non-Government Organizations (=NGO) About : Road Transportation Department BE robot Belong to Proton’s Factory???

Pen On Iceberg:

Emergency Message (=URGENT!) To Anwar Ibrahim & Justice Party (Parti Keadilan) & Non-Government Organizations (=NGO) ABOUT Road Transportation Department Be ROBOT Belong to PROTON Company??). HARAP ANDA SEMUA YANG TERIMA MESEJ INI SEGERA BUAT SIASATAN DAN SELAMATKAN RAKYAT DENGAN MENGAMBIL PELBAGAI TINDAKAN SEGERA! [Hope that all of you who get this message will immediate to make investigation and save folk with take various actions immediately!]:

Siswazah&MerekaYangberkelulusanIjazah&LainnyaKiniUmpamaRobotBurungKakaktuaKeranaPemahaman&PemikiranMerekaDijajahOlehpendidikanyangtelahdisuntikdenganracunDestroyWithPlus&Lainnya

jpj like this stupid robot??? OR JPJ Obedient to satan?? [=Proton Company??]

INI KISAH BENAR [This is true story], Message to  whoever who like to fight cruelty & madness: Seorang lelaki melayu telah menerima surat daripada posmen iaitu notis ambil surat berdaftar [ A male malay got a letter from postman that is a notice of take registered letter]. Surat itu diambil oleh ibu beliau pada sabtu dari  peti surat pada bulan februari 2014. [ The letter took by his mother on saturday from box letter on February month 2014]. Pada lusa [isnin], lelaki itu pergi ke pejabat pos. Kerani pejabat pos beri satu borang. Dia minta lelaki itu tulis nama dan tandatangan tetapi tidak disuruh tulis tarikh [hanya tercetak TKH, sepatutnya TARIKH]. [On day after tomorrow [Monday], the man went to post office. Post office clerk give a form. He ask the man write name & sign but not ask to write date [ only TKH is printed, it  should TARIKH (= date) ].

HATISebenarNajibSatuMalaysia???

HATISebenarNajibSatuMalaysia???[NajibOneMalaysia’s Real Heart???]. So,This Prime Minister Of Malaysia is very mad & cruel??? Actually, many peoples of Malaysia hate NAJIB [Prime Minister of Malaysia]!!!?

Setelah isi borang itu, lelaki itu [namakan dia sebagai R] mengambil satu sampul surat yang berisi surat [After fill the form, the man [give his name as R] take one envelope which contain a letter].  Cetakan bercop “GPO Shah Alam (sebab surat ini daripada jabatan pengangkutan jalan shah alam?) berserta tarikh pada februari 2014 . Ada pula tulisan tangan bertarikh yang merupakan lusa dari tarikh yang dicetak itu. Anehnya, ada tarikh bercop berbulan November 2013 pada belakang sampul [Print “GPO Shah Alam (reason this letter from  Shah Alam road & conveyance department?) with date on February 2014. Exist handwriting which is a date that be day after tomorrow from that date printed. Bizarre, has date print with month of November 2013 behind the envelope].

Pada sampul surat, ada cop “Padang Jawa JPJ SELANGOR”, juga ada cetakan “Jabatan Pengangkutan Jalan Negeri Selangor, Jalan Padang Jawa, Seksyen 16, 40620 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan” dan ada juga cetakan “Penyelia Posmen serahan ” dan tandatangan dia. Juga ada tiga barkod. Barkod paling atas telah ditanggalkan oleh kerani pejabat pos lalu dia tampalkan ke borang yang diberikan kepada si R. Maka, tinggal dua barkod lagi pada sampul surat itu [On the envelope, exist print “Padang Jawa JPJ SELANGOR”, also exist print ” Selangor state Road Transportation Department[=JPJ], Padang Jawa Road, Section 16, 40620 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan” and also exist print ” Send matter postman Supervisor” and his signature. Also exist three bar-code. Top bar-code be detach make by post office clerk next he paste to form which gave to R. Hence, exist two bar-code only on the envelope].

Isi surat itu memerintah R membawa kenderaan ke mana-mana JPJ sebelum satu tarikh pada disember 2013 untuk pemeriksaan kenderaan di bawah seksyen 61(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. Ada pula perkataan “Cermin Gelap ” ditulis (dengan tulisan tangan) di sebelah penerima surat (si R) dan alamat R. Di cetak di surat itu iaitu tindakan undang-undang akan diambil jika gagal mematuhi arahan ini.  Ada pula tulisan tangan “…..(tak tahu apa ini) Sungai Besar” SATU NAMA TEMPAT DI SELANGOR pada surat ini . Apa maksudnya? [Content of the letter command R bring his car to wherever Road Transportation Department before a date on December 2013 for check vehicle under section 61(1)  1987 Road Transportation Act. Exist also word “Black mirror” wrote (with handwriting) at side of part show name & address (R’s name & address). Print on the letter about law action will happen if fail to obedient to this command. Exist also handwriting “…..(do not know what is it) Sungai Besar (A PLACE AT SELANGOR  at this letter. What is its meaning?]

Nama pegawai yang menulis surat ini ialah RODZI BIN OMAR KPP (N22), pegawai pengangkutan jalan, jabatan pengangkutan jalan negeri Selangor. Di bawah nama dan tandatangan pegawai ini, ada bahagian surat ini yang menyatakan maklumat tentang surat ini diserahkan kepada R. Maklumat ini adalah palsu sebab tidak ditulis oleh R, malah nama penerima tidak ditulis di ruangan ini, malah alamat yang dinyatakan di ruangan ini tidak benar dan tarikh serah yang dinyatakan juga tidak benar (kononnya diserahkan surat ini kepada R pada satu tarikh pada oktober 2013 ). Bahagian tandatangan penerima pula tiada tandatangan R tetapi ditulis pos berdaftar. Nombor Kad Pengenalan si R ditulis di ruangan serahan itu dan betul nombornya. [Officer name who wrote this letter is RODZI BIN OMAR KPP (N22), Road Transportation Officer, Road transportation Department of Selangor state. Under name and this officer’s signature, exist part of this letter that state information about this letter get by R. This information is false reason not write by R, even name for who accept this letter not exist at this part, even address which state here is not true and accept date which show also not true (it is said this letter get by R on a date on October 2013) . Part of signature who accept this letter is not R’s signature but wrote with handwriting , that is “Pos Berdaftar” (=”Registered Post”)]. Number of R’s identity card is writing at the acceptance part and the number is right.

Segala tulisan tangan yang terdapat di surat ini termasuk bahagian penyerahan surat adalah  kelihatan serupa dan  seperti menunjukkan ditulis oleh orang yang sama, iaitu RODZI BIN OMAR [Whole handwriting which exist at the letter inclusive acceptance part of the letter is look same and such it show wrote by the same person, that is RODZI SON OF OMAR].

R mula tahu kewujudan notis arahan ambil surat berdaftar ini di peti surat dia pada februari 2014. Esok dia pergi ke JPJ terdekat. Di situ, seorang pegawai JPJ memeriksa bahagian dalam bonet hadapan kereta dan kemudian meminta R menanggalkan filem cermin gelap yang ada di cermin hadapan kereta R. R merasa ini satu arahan gila . R begin know existence on command notice about take this registered letter on February 2014. Tomorrow he went to nearest JPJ. There, one JPJ officer check front bonnet internal part and afterwards ask R detach window lamination film which exist at car front mirror. R felt this is a mad command].  Walaubagaimanapun R tidak mahu menanggalkannya dan kata R akan ditanggalkan esok. Di rumah, R berfikir semula tentang isi surat berdaftar dan arahan gila pegawai JPJ itu. Maka, R dapat merasakan semua ini berniat jahat oleh pihak tertentu. Besar kemungkinan kilang proton di Shah Alam telah mengupah seseorang yang bekerja di JPJ Shah Alam agar mengirim surat berdaftar ini. R ada Tanya seorang pensyarah . Kata pensyarah itu dia tidak pula ada terima surat berdaftar seperti yang R dapat. R berfikir, mungkin dia sahaja yang dianiayai dan dibuli . R enggan datang ke JPJ untuk membuat pemeriksaan yang sebenarnya tidak munasabah dikenakan terhadap kereta dia. Banyak sebab R enggan. Contoh sebabnya:[ However R averse detach it and R said will detach it tomorrow. At home, R think again about content of registered letter and the mad JPJ officer command. Hence, R get feel whole these had evil purpose by someone. Very Might that Proton factory at Shah Alam give payment to someone which working at JPJ Shah Alam so that send this registered letter. R ask a lecturer. Lecturer said he did not get registered letter like what R got. R think, perhaps only him get cruel action and get bully action. R averse come to JPJ for  make inspection which actually is not reasonable get concerning  his car. Many reason R averse. Examples of these reason:]

1=  Sebelum ada kereta ini, R pernah ada beberapa kereta yang telah dijual. R ada pengalaman lebih 10 tahun memandu tetapi tidak pernah pula menerima arahan agar kenderaan diperiksa. Nampak seolah-olah peraturan ini sengaja dikenakan walaupun tidak patut dikenakan kepada R [Before has the car, R ever had several car which sold. R has experience more 10 year drive but never get command so that vehicle get inspection. Look seem this rule  intentional get although should not get to R]

2= Kereta R itu buatan kilang Proton. Kilang Proton dimiliki juga oleh kerajaan Malaysia. Filem pada cermin gelap (filem cermin gelap) memang dipasang oleh kilang Proton. Sebab bila R tempah kereta baru ini, kereta itu memang telah dipasangkan dengan filem itu. Jadi, mustahillah filem itu perlu ditanggalkan sebab mustahil Kilang Proton tidak tahu mengenai akta cermin gelap. Tentulah filem itu selamat dari segi peratusan kegelapannya. Malah pada kad jaminan cermin gelap, Pembekal cermin gelap menjamin bahawa filem ECOTINT ini mematuhi peraturan Akta Pengangkutan Jalan 1987(pindaan 1991) mengenai ketelusan cahaya matahari [That R’s car made by Proton factory. Proton factory also belong to Malaysia government. Film on mirror (window lamination film) indeed made by Proton factory. Because when R order this new car, this car indeed had the film. So, impossible the film need detach reason incredible Proton factory did not know about black mirror act. Surely the film is safe concerning its darkness percentage. Even on lamination film guarantee card, lamination film supplier give guarantee that Ecotint film suitable with rule of 1987 Road Transportation Act (amendment 1991) about Visible Light Transmission (VLT) ].

3= Besar kemungkinan, kilang proton telah mengupah seseorang yang bekerja di JPJ Shah Alam (atau juga termasuk tempat dan jabatan lain?) agar membuat surat berdaftar ini dan mengirim kepada R. Tujuannya supaya R menghantar kereta ke pusat servis proton supaya perniagaan kilang proton terus berjalan??? [Big in might, proton factory give payment to someone who working at JPJ Shah Alam (or also inclusive other place and department?) so that make this registered letter and send it to R.  The purpose so that R drive the car to proton service place so that proton factory business direct happen???]

I am Anwar Ibrahim. I often get headache be due to Malaysia Government Madness & cruelty of this government & people who also prefer cruelty & madness????

I am Anwar Ibrahim. I often get headache be due to Malaysia Government Madness & cruelty of this government & people who also prefer cruelty & madness in MALAYSIA!!????

I thinks DPK group might help my party & NGO to fight government's cruelty & their madness!!?? I thinks JPJ may be robot reason obedient to evil command, such Proton???

I thinks DPK group might help my party & NGO to fight government’s cruelty & their madness!!?? I thinks JPJ may be robot reason obedient to evil command, such Proton???

Sebab-sebab lain, contohnya ialah:[Another reasons, their example are]: 

1= Pegawai JPJ itu tidak pula suruh tanggal filem pada cermin belakang kereta R PADAHAL jika filem itu membahayakan, filem cermin belakang itu patut ditanggalkan [The JPJ officer did not ask detach film on R’s car back mirror WHEREAS if the film endanger, that back mirror film should be detach]. Tindakan menanggalkan filem ini akan menyebabkan jaminan lima tahun yang ditawarkan oleh pembuat filem ini akan terbatal, malah penanggalan itu akan merosakkan maklumat cukai jalan yang ditampalkan pada cermin hadapan. Memang tindakan bodoh, gila, kejam dan berniat jahat!?!?!? [The action of detach the film will cause five years guarantee which be bargain by this film maker will cancel, even the detachment will destroy road tax information which be paste matter on front mirror. Indeed stupid, crazy, cruel and has evil intent action!?!?!?]

Untuk rujukan [For reference] :

1)Ecotint Toll Free: 1800 886 883, or 1300 88 TINT (8468)
2)Proton i.Care: 1300 880 888

3)Ecotint (M) Sdn Bhd. No 38-1, Jalan USJ 9/5Q,
Taipan Business Centre, 47620 Subang Jaya, Selangor, Malaysia.
tel:03-8023 1612 fax:03-8023 1648
email: sales@ecotint.com

I hope evil people like what told you at this page will get action from GOD. Amin amin amin ya rabbal alamin.

I hope evil people like what I  told you at this page will get action from GOD. Amin amin amin ya rabbal alamin.

….mencari bulu dubur….By Lipur-lara Waris Tamingsari

Author of This Article is The Symbol Of U'zlah

Author of This Article is The Symbol Of U’zlah

this article in lipur-lara waris tamingsari category!

this article in lipur-lara waris tamingsari category!

Erratum or Errata; I should write (IN THIS ARTICLE) anything which mean that if Syria President indeed said he is a GOD and if his armies and his supporters indeed apostate but I wrote something which are not mean IF . So , Everyone in this world, forgive me, PLEASE. THANKS. Memang ada laman web yang mengatakan mungkin musuh Basyar memfitnah dia mengaku jadi Tuhan dengan membuat video yang menunjukkan orang sujud dengan mencium gambar Basyar. Walaubagaimanapun, kenapa masih berlaku kekejaman dan pembunuhan. Bukankah semua itu terjadi kerana Basyar tidak letak jawatan, tidak mengarahkan tenteranya & penyokongnya menghentikan kezaliman & kerana tidak membuat penafian bahawa dia penganut ajaran sesat yang percaya bahawa Allah menjelma dalam diri manusia??? Bukankah ini menunjukkan Basyar memang menganggap diri dia itu TUHAN? Memang ada foto Basyar solat di masjid tetapi bukankah itu seperti dia rasa terpaksa atau bertujuan menghina kerana dia lebih awal beri salam? Sepatutnya imam beri salam dulu. Semua ini dilakukan kerana dia anggap Dia Tuhan dan ajaran sesat yang dikatakan dianuti dia itu benar???

Amaran : Artikel ini tidak sesuai untuk kanak-kanak yang belum tumbuh gigi, yang belum akil-baligh, orang gila, bayi, ……………….. Anda dinasihatkan jangan terloya…………..kerana ada intipati video penyembelihan ……… Anda juga dicadangkan meminta doctor sakit jiwa dan pakar kaunkeling, eh kaunsyiling, eh kaunseling agar menemani anda membaca artikel ini jika tak mahu jadi gila-gila…………emmm…. alahai:

Muncul satu kepala di jendela itu. Satu barang ditunjukkan. Aku mengangguk-angguk. Berapa? “Haiyaa, ini balang mulah saje maa. Semilan juta linggit saje maa!!!” Eh tauke, dah gila ke? Jual aiskrim itu macam harga? Kemudian aku perhatikan seluar penjual. “Sebatang  kelihatan keluar dari zip yang terbuka” Ohh patutlah, orang tak betul. Tak mahulah . Cancellah!! Lalu dia pergi. Aku keluar dari rumahku [T=at 5.24 pm on 25 December 2013= Appear a head at the window. Showed a thing. I nod repeatedly. How many? “Haiyaa, this thing is cheap only. Only in nine million Ringgit!!”  Eh proprietor, be mad? Sell the ice-cream like the price? Afterwards, I see the seller trousers. “A bar look out from open zip” Ohh indeed, mad people. Averse. Cancel!! Then he go. I exit from my house]. Tiba-tiba datang posmen. Ini surat abang. Terimakasih. Ku lihat posmen itu memakai kasut tumit tinggi, kasut wanita. Hairan! Surat apa ni? Ku koyakkan dari satu penjuru. “Asalamualaikum, wahai pemimpin dunia. Malam tadi aku bermimpi bahawa engkau telah ditakdirkan akan menjadi pemimpin dunia. Datanglah berjumpa dengan aku di alamat ini……”. Isi surat yang aneh. Aku mencari rumah ulamak tersebut. Akhirnya…. Ulamak itu memelukku , berjabat tangan denganku. Wahai pemimpin dunia, hapuskanlah ISRAEL, hentikan kezaliman terhadap rakyat palestin, hapuskanlah presiden Syria yang menganggap diri dia itu Tuhan dan tentera dia dan segala penyokong dia yang murtad itu jika benar presiden Syria mengaku jadi Tuhan dan jika benar penyokongnya dan tenteranya murtad. Sejahat-jahat Iblis, tidak pernah ku lihat dia menyembelih leher manusia tetapi penyokong Tuhan palsu TIDAK mustahil tergamak….. Presiden Syria, dan orang murtad yang menyokong dia itu bukan manusia, bukan haiwan tetapi makhluk gila yang mesti dihapuskan Jika benar mereka itu ada penyakit gila seperti yang dinyatakan…… Mari bersamaku melihat rakaman sebenar dari video-video ini, wahai pemimpin dunia:

http://www.youtube.com/watch?v=1O4G4soI9HU http://www.youtube.com/watch?v=az5I0lFIwwc http://www.youtube.com/watch?v=ij83e1CLWnU http://www.youtube.com/watch?v=2e0uBeAFOdI

Kemudian, ulamak itu menutup video itu dan membuka pula video orang hisap dubur dan meminta aku melihatnya. Ahhh!! ulamak ini pun tak betul. Tiba-tiba terjatuh foto-foto lucah dari dalam jubah dia. Aku lari dari situ. Kemudian aku masuk ke satu zon kedai-kedai. Ramai memberi bayaran yang melebihi harga jualan. Aku hairan. Lebih menghairankan semua orang pakai selipar yang berbeza. Kaki kanan pakai selipar merah. Kaki kiri pakai selipar biru. Itu contoh perbezaannya. Ada yang pakai selipar tapi kaki yang lagi satu tak pakai apa-apa. Lebih memeranjatkan, mereka tiba-tiba berak beramai-ramai di situ tanpa malu. Aku lari lagi. Aku pergi ke balai polis untuk buat aduan, apa yang aku lihat di zon kedai. Tetapi baru sahaja masuk ke balai polis, aku terjerit dan lalu lari keluar dari balai polis. Semua polis yang aku lihat itu bertelanjang bulat. Ahh!! Aku baru sedar setiap orang seperti telah jadi gila!!!! Hanya aku yang tak gila??? Lalu aku berlari masuk ke makmal rahsiaku di bawah Tanah. Aku cuba mencipta alat pengesan otak yang gila. Harapanku jika alat ciptaan ini Berjaya dihasilkan, aku ingin mencari orang yang tak gila.

mad scientist

mad scientist

Tiba-tiba ada sebuah helicopter datang , sedang terbang di atas bumbung rumahku. Aku melihatnya dari tv yang disambungkan dengan kamera pengintip. Satu bandela berat dijatuhkan lalu menembusi bumbung!! Helikopter itu terbang jauh dari rumahku. Aku MELIHAT CETAKAN pada kotak itu: “Alat pengesan otak yang gila. Ini sebagai promosi sahaja. Kami ada banyak lagi model yang lebih canggih. Sila hubungi kami…..jika ingin membeli…..” Aku membuka bandela itu. Ini seperti alat pengesan penipuan. Ahhh!! Aku tak percaya ini. Pada pendapatku alat ini ialah teknologi bodoh dan gila. Sebab? Ini contoh sebab:

1= Dikatakan alat ini mengesan tekanan jantung. Kalau jantung itu dikesan berdegup pantas , dikatakan kerana orang yang sedang diuji oleh alat itu sedang menipu kerana orang yang menipu ada perasaan bimbang penipuannya tidak mendatangkan kejayaan dan kebimbangan itu telah menyebabkan jantungnya berdenyut-denyut lebih pantas dari yang biasa. Pada pendapat aku , seseorang juga mungkin ketakutan dan berdenyut pantas jantungnya kerana bimbang penerangan jujur dan benar yang diberikan tidak menyakinkan seseorang yang mempunyai kuasa menghukumnya. Jadi, alat ini tidak menunjukkan dengan tepat .

2= Alat itu jika dapat mengesan system biologi otak secara imbasan yang sedang berlangsung, dikatakan dapat mengesan penipuan. Pada pendapat aku, isyarat tenaga letrik dan cas-cas letrik yang bergerak di otak  dan urat saraf itu bukanlah perkara yang dapat diterjemahkan .Tiada ayat atau symbol atau perkataan yang terpamer padanya. Tiada alat mikroskop atau apa juga yang dapat mengesannya. Kerana apa yang dibawanya itu melibatkan benda latifah rabbaniah, makhluk alam ghaib, ruh akal, ruh nafsu, ruh kalbu. Allah telah berfirman bahawa hal ruh ini tidak diberikan pengetahuan tentangnya melainkan sedikit. Allah yang lebih tahu tentang ruh ini. Maka aku buang alat itu tetapi alamat syarikat yang menghantar alat itu aku ambil. Aku rasa dunia telah jadi gila oleh kerana wujud saintis yang mencipta sejenis kimia untuk mengubah otak manusia di seluruh dunia. Tujuannya agar dapat menakluki dunia dan menjual alat pengesan otak yang gila!!!

Aku keletihan. Aku terlelap. Biarlah. Esok aku cari alamat saintis-saintis jahat itu. Lusa aku cuba cipta alat pengesan otak yang gila. Yaa !!!

Ayam jantan berkokok. Beburung mula berkicauan. Roda itu berputar-putar , mendaki satu banjaran. Gaung maut di kiri- kanan. Loceng itu ditekan. Gerbang dibuka. Dengan langkah yang perlahan-lahan. Aneh, tiada orang di sekitar. Satu benda bulat berskrin terbang perlahan-lahan ke arah aku. Robot terbang itu menunjukkan arah , “Lihat peta di skrin aku”.

Ruang itu ada beberapa kerusi. “Selamat berurus-niaga. Sila lihat model-model yang ada di sini. Untuk keterangan lanjut ,klik video penggunaan pada mana-mana skrin yang ada di sekitar ruang ini,” HAIRAN, suara ada, orangnya di mana? Aku melihat 360 darjah berkali-kali. Aku tak peduli lagi. Aku mengklik skrin untuk mengetahui semua model alat pengesan otak yang tak gila. Aku kata, saya nak beli kesemuanya. Saya ada wang yang cukup. Tiada suara di situ. Adakah awak robot atau manusia? Jawablah!!!

Lama aku menunggu. Aku mula rasa cemas. Barangkali semua ini perangkap. Mungkin aku akan dijadikan sampel ujikaji saintis gila ni. Aku pun mula melangkah agak laju untuk meninggalkan ruang ini. Ehh siapa sentuh kaki aku? Mataku terbeliak.

Do not treat you can defeat me. I am the owner of this place, You see my gun?

Do not treat you can defeat me. I am the owner of this place, You see my gun?

“Jangan perbuat sesuka hati. Aku ketua saintis dan ketua program rahsia di sini. Kalau kau berniat jahat, aku tembak dubur engkau”. Seorang  manusia kenit sebesar anak tikus, tikus remaja sedang duduk atas satu bola kecil. Dia mampu bergerak menggunakan bola itu sambil duduk atas bola. “kau mahu bayar tunai atau bayar menggunakan kad kredit?” “Saya nak bayar dengan kad”. Lalu sikenit itu mengarahkan aku pergi ke satu mesin pengimbas kad kredit dan aku ikut arahan selanjutnya. “Barang kamu ada dalam lori itu. Sekarang pulanglah. Lori itu akan mengikuti engkau”.

Di rumah, aku pelajari cara-cara menggunakan semua alat pengesan otak yang tak gila . Semua risalah panduan penggunaan aku rujuk . Berhari-hari aku cuba menggunakan pelbagai alat pengesan otak. Semua alat itu pernah memaparkan pada skrin maklumat ini iaitu “AAA ha ha ha, anda telah jumpa orang yang tak gila, pergi berkenalan dengannya sekarang”. Aku pun pergilah dekat setiap orang yang telah diistiharkan sebagai tak gila oleh alat pengesan otak itu. Tetapi apa yang aku dapat ialah kena  ludah, kena cekik, kena cakar, kena gigit, kena tampar.  Aku menelefon pusat saintis kenit itu. “Kembalikan semua wang saya, saya tidak mahu gantian, saya mahu wang saya semula. Awak penipu”. Si kenit itu ketawa macam “pondan”. “Kalau awak tak mahu gantian, itu masalah awak. Tetapi peraturan syarikat ialah barang yang telah dibeli, tidak boleh dipulangkan semula”. Aku ugut dia, hendak buat laporan polis dan melaporkan kepada pelbagai pihak yang berkuasa. Setiap kali aku masuk ke tempat yang aku harapkan aduanku diketahui, aku lari terjerit-jerit. Mereka semua telanjang 100%.

Akhirnya, aku terpaksa melarikan diriku ke kutub utara. Belajar berkawan dengan anjing laut, beburung, ikan paus bertanduk dan lain-lain. Aku beribadat di situ, minum air salji, makan ikan yang aku panggang dengan kayu api. Aku belajar buat iglu. Itulah rumahku. Kalau berak, senang sahaja, ku gali satu lubang atas dataran salji, maka tahiku jatuh terus ke lautan artik. Tak perlu bayar bil air, bil api. Alat kompas penunjuk kaabah sentiasa bersamaku. Aku beruzlah di kutub utara dengan tangisan air mata setiap hari. Aku tidak ingin kembali ke dunia yang dipenuhi manusia kerana mencari manusia yang tidak gila seperti mencari bulu dubur manusia di dasar lautan artik!!!

 

Yes, this is my iglu. Come here, meet me.

Yes, this is my iglu. Come here, meet me.

Bila aku terkenangkan kubur ibubapaku, maka serta-merta aku meraung , menangis berterusan. Aku telah membuat iglu yang besar. Mempunyai bilik, stor, ruang tamu, ruang dapur. Aku juga menyimpan stok makanan dan minuman segera yang kering, yang boleh terus dimakan , cukup sehingga tujuh tahun. Aku juga menyimpan barang lain seperti bateri dan pengecas bateri dan laptop. Aku dapat melayari internet dalam igluku. Semua kenalan dan sahabatku telah ku anggap telah tiada kerana mereka semua telah menjadi gila.  Pada satu hari, aku ke pinggir lautan Artik yang masih cair. Lautan yang tenang , tiada ombak. Tiba-tiba seekor  beruang datang ke arahku. Aku tidak melarikan diri. Aku senyum. Beruang itu membuka mulutnya dan menggigit tanganku. Aku ketawa. Tanganku ditarik-tarik oleh beruang itu menggunakan mulut beruang itu. Aku diheret . Aku ketawa lagi. Di sebuah tempat yang aku tidak pernah sampai. Masih di kutub utara. Aku berasa aneh. Jantungku berdegup pantas. Berdebar-debar. Beruang yang aku pelihara sejak kecil membawa aku ke sini. CUTE menunjukkan reaksi luarbiasa. Cute melihat ke sekeliling tempat itu sambil berdiri dan memusing tubuh. “Mesej apa yang hendak kamu sampaikan kepadaku, Cute?”. Cute, nama beruang itu. Tiba-tiba cute pergi ke satu tempat, di tengah-tengah kawasan itu. Aku melihat cute mencium sesuatu dan dia dibelai oleh satu makhluk yang tidak dapat ku lihat dengan jelas, masih kabur. Aku yakin makhluk itu tidak merbahaya. Aku cuba mendekati makhluk itu. Aku sangat terperanjat. Mahkluk itu berbentuk manusia!! Aku berlari , pergi ke arah igluku. Aku yakin pelari terpantas di dunia pun tidak sepantas aku. Aku lebih pantas.

I run to my iglu

I run to my iglu

Aku  segera masuk ke iglu. Membuka satu peti rahsia. Ku ambil alat rahsia. Kemudian aku berlari , keluar dari iglu. Aku pergi ke tengah-tengah kutub utara. Oh MALANG nasibku. Sudah tiada. Malah Cute juga. Aku menjerit memanggil cute, berulang-kali. Tiba-tiba sekumpulan pembunuh paling merbahaya muncul dari lautan Artik. Aku segera melarikan diri, membawa alat rahsia. Aku dikejar oleh beruang-beruang yang sangat lapar. Aku terasa pitam dan akhirnya aku terjatuh. Aku melihat semua beruang itu telah melompat ke arahku yang terbaring. Aku pengsan. Tiada darah. Tiada luka. Bajuku tidak koyak. Alat rahsiaku tidak rosak. Ke mana semua beruang itu?  Tiba-tiba bau yang sangat harum. Aku mengikuti arah datang bau itu. Satu makhluk berjalan di atas air. Segera aku menghidupkan alat rahsia yang ku cipta. Alat pengesan otak yang tak gila. Aku pancarkan ke arah makhluk itu. Terpapar di skrin alat ini, informasi ini: Anda telah mengesan seorang yang berotak senget. Orang gila dapat berjalan di atas air. Adakah ini permainan silap mata? Aku rasa orang ini hendak mempermainkan aku dengan permainan silap mata.  Oh! Cute berada di bawah permukaan air! Patutlah orang itu kelihatan berjalan di atas air sebab kaki dia berada di atas Cute yang sedang berenang perlahan. “Hei ! Kau membuli beruang aku! Wahai orang gila!”. Lelaki itu hanya senyum. Tiba-tiba lelaki dan Cute ghaib. Aku ketakutan. Aku berundur, berjalan macam udang. Aku terasa bahuku di sentuh dari arah belakang. Aku memusing badan ke arah belakang. Seorang lelaki berpakaian putih senyum melihat aku. Jangan takut, saya tak gila. Saya sudah lama tinggal di kutub utara. Siapa yang menyelamatkan saya daripada beruang ganas? Sayalah. Bagaimana anda melakukannya? Dengan izin Allah, saya dapat menyelamatkan anda. Di mana beruang yang saya pelihara? Jangan risau, ia ada di belakang awak. Cute mengosok-gosok kepalanya ke kakiku. Dengan gaya manja. Terimakasih kerana awak menyelamatkan saya dan saya minta maaf kerana menyangka awak jahat dan gila. Saya telah maafkan. Tiba-tiba lelaki itu ghaib. Aku terperanjat. Adakah dia jin? Tiba-tiba, ada suara dari langit berkata: “Lelaki yang ghaib ini ialah seorang wali Allah, seorang ulamak yang bersifat Di Persimpangan Kutub, beliau menjaga bahagian kutub Utara”. Aku berkata di dalam hati: “Kalau demikian , wali Allah ini ialah penjaga kutub utara. Wali Kutub Utara. Aku telah menemui orang yang tak gila”. Tiba-tiba langit bersuara lagi, bahagian kutub utara ini tidak kena banyak bala kerana ada wali Allah ini. Satu revolusi Islam Tulin akan datang dari kutub ini. REVOLUSI ISLAM TULIN KUTUB UTARA!!”