Petua Datok Engko! By Tinta Emas 7 SAMUDRA

keringkankasutApaa!?? Kasut basah, esok siang nak ke sekolah? Belilah alat penghawa dingin yang dari jenis letak di atas lantai sahaja. Tebuk dinding rumah , buat lubang supaya saluran udara panas penghawa dingin itu keluar melalui situ, ke luar rumah. Letak kasut basah di dekat hujung saluran itu. Biar gas panas keringkan kasut.

Engkau ni dah macam naga pula, keluar asap dari mulut. Aku suruh berhenti merokok , kau keldai. Tetapi bila kau terhidu gas yang terhasil dari pembakaran logam, engkau terasa sakit dada dan mulalah ingat kain kapan. Bertenang, pergi ambil cawan, tuangkan satu sudu besar yang jenis bengkok itu yang ada madu pada ia ke cawan. Tuangkan sedikit air sejuk peti ais ke madu . Jumlah air itu seperti sebanyak  satu sudu besar bengkok juga atau lebih sedikit daripada itu. Gaulkan air dengan madu untuk mencampurkannya. Minum air ini secara perlahan-lahan , sedikit, sedikit berulang-ulang hingga habis. Semasa air bermadu ini masuk ke mulut dan tekak, cuba biarkan lebih banyak air bermadu bergerak ke tempat yang sakit dalam tekak. Madu lebah itu mestilah madu yang asli.

madunaqiapalsu

Kereta anda autolock? Tak dapat masuk semula ke dalam kereta ? Ohh! itu peristiwa lama . Takut berlaku lagi? Beli  2 tali gantung handset yang dapat disangkutkan ke leher anda. Kedua tali itu tidak sama warna. Katakan tali yang pertama berwarna biru, yang kedua berwarna coklat. Sangkutkan satu kunci kecil ke bahagian penyangkut bertali benang yang menyambung ke handset ( tali yang biru). Sangkutkan juga satu kunci kereta(kunci kecemasan) ke tali biru (tali yang boleh disangkut ke leher) itu. Kunci kecil itu hendaklah disangkutkan di bahagian penyangkut yang bersambung dengan benang (tali). Tujuannya, bila anda memisahkan bahagian penyangkut yang bertali leher dengan bahagian penyangkut yang bertali benang itu, kunci kecil itu tetap ada bila tali coklat pula disambungkan  penyangkutnya ke penyangkut bertali benang itu.  Justeru, jika anda hendak keluar rumah dengan berkereta, kunci kecil itu MUNGKIN mengingatkan anda agar memisahkan tali coklat dan menyambung semula tali biru kerana pada tali biru ada kunci kecemasan (sebagai alatganti) kereta. Hanya gunakan kunci yang tidak disangkutkan untuk menghidupkan injin. Apabila kembali ke rumah, pisahkan tali biru dari handset. Tali coklat itu disambung ke handset semula bila di rumah. Bila hendak guna kereta semula, untuk pergi ke mana-mana, pisahkan tali coklat dari handset. Sambung semula tali biru ke handset .

Anda bukan orang kota. Takut sesat jika pandu kereta di kota? Cuba petua atok kau ni:

1= Katakan anda hendak ke AAA, Anda jumpa papan tanda arah ke AAA. Anda ikut arah itu sampai anda tiba di jalan yang bersimpang.  Tetapi tiada lagi papan tanda berikut yang menunjukkan ke AAA. Ini bermakna, anda cuma terus bergerak ke hadapan, tidak ke susur kiri atau kanan. Jika anda ada peta letronik pada kenderaan anda, boleh abaikan petua ini tetapi jika tiada peta itu, peta kertas pun boleh. Jika anda tidak dapat menghafal nama – nama jalan penting, hafal kedudukan tempat-tempat. Contohnya kota EEE ada  sebelum kota FFF, kota DDD berada di antara kota CCC dan EEE. Jadi jika anda sampai di satu simpang, satu papan tanda menunjukkan BBB, satu lagi menunjukkan EEE,

PembelajaranKendiriBerkualitiPenapisIJAZAH"DestroyWith...."

PembelajaranKendiriBerkualitiPenapisIJAZAH”DestroyWith….”

pilihlah ke BBB kerana kota AAA akan anda temui selepas tiba ke BBB dan keluar dari BBB.

2= Hafalkan persekitaran yang mudah anda ingat dan menarik seperti Menara Kembar Petronas, banggunan bank…., jejantas, dan lain-lain.

masjidNegaraMalaysia

 
masjidNegaraMalaysia

3= Jika jalanraya atau lebuhraya itu ada tiga lorong, seboleh-bolehnya sentiasa berada di lorong tengah sehingga anda  yakin anda harus ATAU harus cuba ke lorong kiri atau kanan, dan kembali semula ke lorong tengah jika tidak pasti sama ada perlu ke lorong kiri atau kanan. Jika  jalan sehala itu bukan tiga lorong tetapi empat lorong, pastikan yang lebih yakin, sama ada lorong kiri atau kanan iaitu pilih dua lorong tengah (lorong kedua atau ketiga)

kalau 4 lorong?

kalau 4 lorong?

4=Jika tersesat atau terlajak, tidak pula boleh pusing balik, cuba cari arah sebelum ini atau cari arah pusat bandar .

tanda u turnpapantandajalanbalikkepusatbandar

5=Jangan tanya sebarangan orang. Orang itu mungkin berlagak pandai. Cuba tanya staf pejabat Pos, balai polis dan tempat lain yang lebih munasabah.

Tanya staf pejabat pos

Tanya staf pejabat pos

6=Jika dapat berhenti memandu di satu tempat, ambil kertas, dan lukis dan tulis peta dan apa-apa petunjuk yang dapat anda ingat hasil pengalaman anda memandu tadi dengan segera sebelum hilang maklumat dalam otak.

catat dan lakar jalan

catat dan lakar jalan

7=Ingat biasanya jalan di tempat kenderaan bergerak, maka jalan sebelah selepas pembahagi jalan biasanya ialah arah anda pulang atau jalan untuk pulang. Cuba perhatikan jalan sebelah pembahagi jalan ini jika boleh pada setiap masa yang sesuai.

pembahagiJalan

pembahagiJalan

8=Ingat biasanya banggunan-banggunan mempunyai perkaitan yang menyebabkan kedudukan sesuatu tempat atau banggunan itu tidak jauh dari tempat lain dan banggunan lain yang boleh dikaitkan. Contohnya, jika di situ terletak stesyen bas, maka tidak jauh dari situ juga ada stesyen teksi atau kereta sewa.

PERKAITAN BANGGUNAN ATAU TEMPAT

PERKAITAN BANGGUNAN ATAU TEMPAT

9=Jika anda ada sahabat atau keluarga yang memang penduduk kota, cuba maklumkan kepada mereka dan beritahu di mana anda terpaksa berhenti kerana sesat. Berikan nama banggunan atau petunjuk apa juga yang mungkin berguna kepada mereka agar mereka dapat datang berjumpa anda. Mereka mungkin mencadangkan anda pergi ke satu tempat agar lebih mudah mereka mencari atau lebih mudah berjumpa dengan anda. Lakukan jika ini selamat untuk anda (tidak menyebabkan anda sesat atau bermasalah).

BERHENTI,TUNGGUBANTUANPENUNJUK

BERHENTI,TUNGGUBANTUANPENUNJUK

 

Now saving my draft, please….

Advertisements

Syarat Artikel dan Blog Saya (DPK) Tiada Berhakcipta!

SYAHADAT/I eyewitness that no exist GOD except ALLAH & I eyewitness that Muhamad is a God’s messenger

ISTIGHFAR/I pray for get forgiveness from ALLAH

TAAWUZ. Aku memohon perlindungan daripada ALLAH dari syaitan yang direjam/I pray for get protection from ALLAH of devil who get hurl

BISMILLAHIRAHMANIRAHIM/WITH ALLAH’S NAME WHO VERY  GENEROUS AND WHO VERY LOVE

TARIKH: ISNIN 13 MEI 2013. Diedit pada 6 oktober 2013 DAN 11 Mac 2014. Editan terkini pada 20 februari 2015/New edition on 20 February 2015:

SYARAT ARTIKEL & BLOG SAYA DI WEBSITE DPK INI TIADA BERHAKCIPTA!</THE CONDITION ABOUT MY ARTICLE & DPK BLOG HAVE NO COPYRIGHT!

============================================================
Asalamualaikum kepada para pembaca yang beragama ISLAM.  Salawat kita kepada Nabi Muhammad, pelita alam. Sebahagian Intipati larangan iaitu  Rahsia Kehidupan Yang Tertinggi yang terhasil dari Pemikiran saya, HASIL DARIPADA UZLAH SAYA tidak ingin dipamerkan ke dunia./Asalamulaikum to all of muslim readers. Our salawat to prophet Muhammad, world lamp. A part of prohibition content namely The Highest Life Secret which come of my thought, COME FROM MY UZLAH will not display to the world.

 Semua versi saya yang menggunakan website DI PERSIMPANGAN KUTUB Tiada Mempunyai Hakcipta Terpelihara!!!!!!!  Semua manusia di dunia diberi keizinan oleh saya meniru 100% website saya itu tetapi anda tidak boleh membuat penipuan dengan mengatakan kandungan itu berasal daripada anda. Anda juga tidak boleh menyamar sebagai Pelopor Bintang Pertama atau memakai nama-nama pena saya atau gelaran yang saya berikan kepada diri saya seperti The Symbol Of U’zlah. Anda juga tidak boleh melanggari mana-mana syarat, peraturan, akta yang adil yang diperbuat oleh sesebuah pihak dan kerajaan itu yang berkaitan penghasilan informasi dan sebagainya. Walaubagaimanapun, halaman yang dilindungi dengan password MUNGKIN BERMAKSUD ANDA TIDAK Boleh melanggari hakcipta atau mendedah informasinya dan tidak boleh melihat dan membacanya. Hubungi saya untuk kepastian [kalau saya masih hidup & menyedari]. /Whole my version which use DI PERSIMPANGAN KUTUB website Have no copyright protection!!!!!!! Whole human being in the world got permission from me to imitate 100% my website but you cannot make cheat with say the content originally from you. You also cannot impersonate as First Star Pioneer or use my pen-name or my name which I give it to me such The Symbol Of U’zlah. You also cannot contravene any condition, rule, fair act made by any party or government concerning creating information et cetera. However, page which protected by password MAY IS MEAN YOU CANNOT contravene copyright or show the information and cannot see or read it. Contact me for sure [if I still alive & realize].

Sekiranya anda ingin menjadi seorang daripada penyambung versi DPK 51% iaitu sebagai contoh, anda mencipta gagasan DPK versi 52% atau menambah dan mengubah versi 51% [disebut sebagai sumber DPK yang melebihi 51%], maka anda :/If you want to be a person of people who make continuation for DPK 51% version [call as DPK source which more than 51%], hence you:

1= tidak boleh menggunakan nama pena dan gelaran yang khas kepada saya seperti The Creator Of The Sensor Of The Truth. Tidak boleh juga menyamar sebagai saya/cannot use pen-name and special name to me such The Creator Of The Sensor Of The Truth. Also cannot impersonate as me

2= boleh membuat Ubahan dan pindaan YANG tidak menyebabkan  wujud pertentangan atau berlawanan maksud atau JANGAN JADI tidak sama maksud dengan versi asal [=versi saya]/can make change and amendment WHICH not cause objection or opposite meaning exist or DO NOT BE not same meaning with original version

3=  boleh menghapuskan sesuatu kandungan versi asal yang memang salah, kurang tepat/ can delete any content of original version that indeed wrong, not exact.

4= boleh tidak memaparkan kandungan versi asal saya dalam versi anda DAN boleh juga memaparkannya atau hanya memaparkan yang  anda kehendaki sahaja/can did not display my original version content in your version AND can also view or only display what you want.

5= hendaklah menggunakan kaedah di persimpangan kutub yang perlu digunakan atau kaedah yang ada kaitan, perlu dikaitkan atau digunakan. Contohnya menggunakan teknik pengumpulan, merujuk kitab syarah Kutubussittah [kitab yang ada huraian, penjelasan tentang sesuatu hadis shahih agar manusia memahami hadis itu dengan baik], merujuk kitab terjemahan al-Quran yang ada penjelasan tentang makna dan maksud sesuatu ayat al-Quran. Harus ingat kitab syarah hadis shahih dan kitab terjemahan al-Quran itu hendaklah dipastikan selamat daripada serangan Racun Destroy With [pensabotajan musuh Islam dan orang fasik dan jahil] terlebih dahulu sebelum boleh menggunakannya sebagai sensor of the truth/want to use Di Persimpangan Kutub method that need to use or relevant method, need be related or use it. The sample use collection technique, refer syarah Kutubussittah book [book that has description, explanation on any shahih hadith so that human being understand about that hadith nicely], refer al-Quran translation book that has explanation about meaning and meaning explanation on any sentence of al-Quran. firstly,need to remember that syarah hadith shahih book and al-Quran translation book need get sure safe from Destroy With Poison attack [Islam enemy sabotage action and evil and ignorant people] before can use it as the sensor of the truth.

6= hendaklah difahami maksud sebenar terhadap “kewujudan versi baru Di Persimpangan Kutub boleh mengabaikan intipati asas dan siratan dalam versi lama atau versi yang lebih awal”. Apakah maksud sebenar “mengabaikan ini”? Pengabaian ini bermaksud tidak perlu melihat versi lama kerana kandungan dalam versi lama itu ada semuanya dalam versi baru dan juga bermaksud melupakan kandungan lama yang memang salah, kurang tepat, salah tafsiran dan sebagainya. Bukan bermakna melupakan atau bukan bermakna tidak memperdulikan intipati yang memang benar, memang tepat terutama intipati yang jika diabaikan, atau yang jika dianggap bukan intipati DPK versi pengasas DPK AKAN MENYEBABKAN SESEORANG ITU TIDAK LAYAK DIANGGAP BERADA DALAM GOLONGAN 51% ATAU GOLONGAN 51-75%/like to understand true meaning on “Di Persimpangan Kutub new version existence can neglect basis and siratan content in old version or version that more early. What real meaning “neglect this”? The negligence is mean not need see old version because the content in old version which indeed wrong, not exact, wrong interpretation et cetera. Is not is mean forget it or is not is mean never care about content that indeed true, indeed exact mainly on content which if neglect it, or which if treat it as not content of DPK founder version WILL CAUSE SOMEONE NEVER ELIGIBLE STAY IN GROUP 51% OR GROUP 51-75%.

7= Blog Di Persimpangan Kutub tidak boleh dijual. Saya pemilik blog DPK tidak mengizinkan blog ini atau kandungan blog ini dijual. Saya tidak mengizinkan hingga kiamat. BLOG DPK bukan blog perniagaan/ Di Persimpangan Kutub Blog cannot for sale. I as the owner of DPK blog never permit this blog or this blog content for sale. I did not permit it until doomsday.DPK BLOG is not business blog.

 
SEKIAN MELAINKAN ADA KEPERLUAN EDITAN. TERIMAKASIH./THAT MUCH EXCEPT HAS NEED EDITION.THANK YOU

YANG MENAIP,/WHO TYPED,

The Creator Of The Sensor Of The Truth

The Pioneer Of The SENSOR Of The TRUTH

Pelopor Bintang Pertama Dunia/World First Star Pioneer

The Symbol Of U’ZLAH

Pengasas Gerakan Revolusi Di Persimpangan Kutub/The Founder Of Di Persimpangan Kutub Revolution Movement

TINTA EMAS 7 SAMUDRA!

TINTA EMAS 7 SAMUDRA!

Panji-Panji Halimunan

Panji-Panji Halimunan

Sinaran Iffah

Sinaran Iffah

Jeritan Seantero Dunia

Jeritan Seantero Dunia

rajahbahagianotakPerintis Minda/Mind Pioneer

Busuk Ketiak dan Kentut kau, jussteruuu, mari balik ke rumah untuk mandi. /Your armpit and fart are unfragrant,therefore, let’s go home for bathe.

 

ONE MADNESS!!!

https://dipersimpangankutubfrompioneerofdpk.wordpress.com.w3snoop.com/ 

*#####################################################*